Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 20:04 - Изгубените Научно-Фантастични Филми
Автор: spectacularspidey Категория: Други   
Прочетен: 11614 Коментари: 16 Гласове:
3

Последна промяна: 14.01.2014 22:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Изгубените Научно-Фантастични Филми


Миналогодишната ми статия  за комиксови филми, които все още не са видели бял свят разпали интереса ми относно други неосъществени Холивудски проекти (а те не са малко). Съвсем естествено се насочих към сай фай жанра, не само защото ми е любим, но и защото на практика обхваща всичко – от безмозъчни екшъни през романтични истории до проникновени изследвания на човешката природа. Научната фантастика е най-отговорна за напредъка на киното (я стига, знаете, че е вярно) и затова нереализираните й проекти заслужават най-голямо внимание. Така де, на никой не му пука, че продължението на Пич, Къде Ми е Колата не се случва, но ако говорим за пред-историята на Матрицата, или митичния
Blade Runner 2, тогава ушите са наострени.

Знаете ли, че първоначално Return Of The Jedi е щял да бъде режисиран от Дейвид Кроненберг? Или че преди десетина години вече е имало планове за Superman vs Batman, начело с Уолфганг Питърсън? Че създателят на модерния зомби жанр в киното Джорж Ромеро е първият, нает да пренесе Resident Evil в кината? Ами ако Тери Гилиъм бе режисирал Watchmen вместо Зак Снайдър, а Джей Джей Ейбръмс бе направил филм за Супермен? Кино-журналите са пълни с информация за подобни алтернативни и нереализирани ленти, и в тази статия ще изредя тези, за които е най-разочароващо, че все още не са филмирани – а някои няма и да бъдат. Следвах само едно правило – без римейкове.

At The Mountains Of Madness

image
Какво знаем: Една от семиналните творби на Х. Ф. Лъвкрафт, At The Mountains Of Madness разказва историята на група учени на експедиция в Антарктика – където намират ужасяващи доказателства за древна извънземна цивилизация, която може би е създала хората. Човекът, който иска да реализира филма е Гилермо Дел Торо (Mimic, Hellboy, Pacific Rim), който многократно е казвал, че това е неговият проект-мечта. Сценарият е готов през 2006, но Дел Торо не намира студио, което да финансира адаптацията. През 2011 уж продукцията щеше да започне, но в последния момент Universal се отказват, несигурни дали филма трябва да бъде или PG-13. Последното, което се знае е, че Дел Торо вече пробва с друго студио (вероятно 20th Century Fox), така че надежда все още има. Но следващият му филм е обявен като Crimson Peak, така че Mountains ще почака...

Mass  Effect

image
Какво знаем: Не знам как ще стане, и не съм сигурен, че трябва да стане, но Mass Effect сериите определено имат огромен потенциал за филмов франчайз. Вселената на Mass Effect е толкова богата на раси, култури и история, толкова добре реализирана и развита, технологиите са на друго ниво, и като цяло, това е любимата ми гейм трилогия. Ако могат да направят филми по Street Fighter, Double Dragon, Tomb Raider, Resident Evil, Doom, Silent Hill, Hitman, Prince Of Percia и Need For Speed, то лента, която може да застане до най-великите сай фай серии като Star Wars и Terminator не би трябвало да се пропуска. Макар че повечето филми от този род са посредствени.  

Историята на Командир Шепърд и битката му срещу огромните Рипъри е епична и класическа, но прехвърлянето й на голям екран ще е безкрайно трудно начинание. Изключително детайлен план трябва да бъде изготвен от хората, замесени в проекта – какво да адаптират и какво да оставят, кои раси да са на фокус заедно с хората (Турийците и Кроганите, най-вероятно), дали Церберус и Илюзорния ще бъдат фактори (а няма как без тях), и всичко да бъде изградено върху темата за морал и тежки решения.
Legendary Pictures държат правата, BioWare следят развитието, а сценарият се пише. От всички адаптации на видео игри, които се готвят в момента, Mass Effect е най-очакваната.

Avatar 2

image
Какво знаем:
Завръщане в Пандора! Кой не би искал това? Целия свят отиде да гледа Avatar на Джеймс Камерън през 2009, един от най-добрите филми, правени някога, независимо какво казват някои критици. Avatar промени всичко. Сега Камерън работи по две продължения, като разкри, че Avatar 2 ще покаже океанската флора и фауна на Пандора, ще следва образите на Джейк (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зои Салдана), и вероятно ще бъде сниман във формат HFR, по подобие на The Hobbit. Очевидно продукцията ще започне през Октомври тази година в Нова Зеландия. Надявам се всичко да мине по план, защото искам пак да бъда повален от визията на Камерън.

Ghostbusters 3

image
Какво знаем:
Третото приключение на Ловците на Духове стои в продукционен ад вече над 20 години. Първоначално Дан Акройд написва сценарий през 90-те, в който Ловците биват транспортирани в алтернативен „адски“ Манхатън, а антагонист е Дявола. По това време обаче нито един от останалите актьори не бил заинтересуван в пореден филм от сериите. Към днешна дата голямата спънка е Бил Мъри, който отказва да участва понеже „не прави продължения“. Времето също е показател, защото всички от каста остаряват, а без тях тройката ще бъде бледа сянка на някогашните хитове. Акройд каза, че Ghostbusters 3 ще продължи развитие със или без Мъри, но скоро не е имало съществени новини относно бъдещето на сериите. Дан, може би не си заслужава...

Neuromancer

image
Какво знаем:
Уникалната творба на Уилям Гибсън Neuromancer е сред пионерите на суб-жанра киберпънк, и макар че не съм я чел, знам достатъчно, че да искам този филм да се осъществи. Историята на отпадналия хакер Кейс, пристрастен към дрога, който започва да работи за тайнствения Армитаж, докато постепенно не осъзнава мащабните сили, които контролират обществото, е крайно интересна. С днешните разбирания за технологии и кибер-зависимост, с невероятните визуални ефекти, на които е способен Холивуд, филмът Neuromancer би трябвало да е нещо разтърсващо – Матрицата на трета степен.

По последна информация Винсенто Натали (Cube, Splice) се е заел да режисира лентата, а сценария е готов с помощ от самия Гибсън. Страницата на GFM Films нарежда проекта в пре-продукция, така че шансът да го видим в близко бъдеще на голям екран е реален.

The Tourist

image
Какво знаем:
Филм, който гарантирано няма да види бял свят, The Tourist щял да бъде режисиран от Франк Родам с дизайни от Х. Р. Гигър, и щял да изобразява доста секс между извънземни видове. Описван като мрачен Men In Black, сценария разкрива тайната страна на Манхатън, населяван с различни ксеноморфи, и тяхната дискотека Коридорът, където те се събират, за да правят онова, което и хората правят по тези места. Финансови проблеми и неразбирателства относно тона и структурата на филма го обричат завинаги. Universal държат правата днес, но сякаш нямат намерение да задвижат проекта. За щастие са оцелели извратените рисунки на Гигър по темата.

The Zero Theorem

image
Какво знаем:
Тук малко шмекерувам, защото The Zero Theorem всъщност е реално съществуващ филм. Режисиран от небезизвестния Тери Гилиъм, филма разказва историята на Коен Лет (Кристоф Уалц), компютърен гений, който работи по решаването на нулевата теорема – математическа формула, целяща да определи значението на човешкия живот. The Zero Theorem слива Оруелски свят със екзистенциални теми и е казано, че затваря деспотската трилогия на Гилиъм, която включва Brazil (1985) и 12 Monkeys (1994). Лентата обаче все още няма световен дистрибутор, и досега е представяна само по филмови фестивали – затова я считам за „изгубена“.

Robopocalypse

image
Какво знаем: Успешните филмови адаптации на романи като The Hunger Games и World War Z определено повишават шанса на Robopocalypse да е постоянно в радара на Холивуд. Това е още един филм, който изглеждаше току пред осъществяване – имаше си отдаден режисьор (Стивън Спилбърг), сценарий дело на Дрю Годарт, осигурени финансиране и дистрибуция. Но през Януари 2013 господин Спилбърг удари спирачките, определяйки проекта като „твърде важен, а сценария не е готов“. Силно се надявам нещата да сработят и Robopocalypse да излезе в следващите пет години – книгата се намира трудно на българския пазар, така че за нас това ще бъде единствения начин да изпитаме тази история за опасността от технологиите и изкуствения интелект.

Childhood’s End

image
Какво знаем:
В Childhoods End на Артър Кларк пристигането на мистериозните извънземни Овърлордове на Земята прекратява всички войни, сформира световно правителство и води планетата към утопия. Този импакт обаче евентуално довежда до загубата на човечеството и на планетата. Това е една от най-дълбоките, заредени с послания и теми книги на Кларк, редом с Рама сериите и Одисеята.

Адаптация на Childhoods End вероятно няма да се случи скоро – информацията по начинанието е алармиращо оскъдна. Последният ъпдейт е чак от 2008 година, който гласи, че Кимбърли Пиърс (Boys Dont Cry, Carrie) е прикачена за режисьор, но нищо съществено не е казано оттогава. Надеждата може би ще дойде от телевизия SyFy, която миналия Април обяви, че ще адаптира романа под формата на ТВ сериал, редом с други проекти като Ringworld, High Moon, Helix.

Star Trek: Planet Of The Titans

image
Какво знаем:
Този Trek филм никога няма да бъде реализиран, освен ако сегашните серии не решат да ползват неговите идеи. През 70-те, виждайки успеха на оригиналния сериал, Paramount решава да изпробва марката на голям екран. В сценария, озаглавен Planet Of The Titans, Спок и новия екипаж на Ентърпрайз намират скрита планета на мястото, където Кърк изчезва преди три години. Спок вярва, че планетата е населявана от митичните Титани, и отива на повърхността й. Нещата се усложняват от Клингоните, които искат планетата за своя, и появата на черна дупка, която дърпа всички незнайно къде (оказва се, че крайния изход е Земята през Палеолита). Филмът навлиза в пре-продукция и дизайни с режисьор Филип Кауфман.

Но студиото не одобрява крайния сценарий и спира проекта през 1977, три седмици преди Star Wars да избие рибата и да отвори сай фай жанра за по-широка аудитория. Резултатът – Star Trek The Motion Picture две години по-късно, който няма нищо общо с Planet Of The Titans.

Megalopolis

image
Какво знаем:
Легендарен затрит проект на легендарен режисьор, Megalopolis е несбъднатата мечта на Франсис Форд Копола, който е признавал, че филмите му от 90-те са правени с цел приходите от тях да бъдат ползвани за финансиране на лентата. Megalopolis дори влиза в ранна фаза на пре-продукция, но тогава идва датата 11-ти Септември 2001. След този съдбовен ден визията на Копола за Ню Йорк като утопия става трудна за пресъздаване, и към 2007 година всякакви планове за реализация на филма сякаш са забравени. Много, много жалко.

Night Skies

image
Какво знаем:
Представяте ли си хорър филм с инопланетяни, режисиран от Стивън Спилбърг като „спиритуален наследник“ на Close Encounters? Това би бил Филмът, който трябва да бъде надминат. Базиран по случая Кели-Хопкинсвил от 50-те, сюжетът проследява фермерско семейство, живеещо в Кентъки, което бива тероризирано от извънземни учени, търсещи видове със съзнание на планетата, докато един от нашествениците се сприятелява с момчето в семейството. Тази идея по-късно става основата на най-успешния филм на режисьора, E.T., а концепцията за семейство под свръхестествена заплаха е превърнато в Poltergeist, чийто продуцент също е Спилбърг.  

И много други филми от този жанр, които са или „клинично мъртви“, или все още в развитие, или с неясен статус – Rendevouz With Rama и 20 000 Leagues Under The Sea на Дейвид Финчър, Halo на Питър Джаксън, Singularity на Роланд Емерих, Ex Machina на Алекс Гарланд, The Forever War на Ридли Скот, BioShock, Brave New World, Akira.



Тагове:   Avatar,   аватар,   ефект,   Star,   научна,   мас,   филми,   стар,   фантастика,   effect,   Трек,   trek,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alshu - RE
15.01.2014 12:52
Към списъка бих добавил и нереализирания Dune на Alejandro Jodorowsky

"пред-историята на Матрицата"
Тя беше разказана в Аниматрицата...лежи върху пълна логическа безсмислица...
Не го харесвам този френчайз. Кефят ме само 2-3 сегмента в Аниматрицата, а игралните филми са ми дежа вю от различни анимета и китайски екшъни.

"Или че преди десетина години вече е имало планове за Superman vs Batman, начело с Уолфганг Питърсън?"
Да знам, дори съм чел част от изтеклия сценарий - блях. Добре, че не се е случил.

Mass Effect - спроед мен е по-добре да направят сериал. Ако ще и да е с по-скромни ефекти, но да е с по-дълъг world building.
Виж по Half-Life би се получило прекрасно ТВ заглавие, при това няма да е толкова скъпо. (Ако не друго, поне по-евтино то TeraNova.)

Neuromancer - по-добре да си останем с най-близкото до него нещо, Ghost In The Shell.
На мен творението на Уилям Гибсън покрай хубавите идеи ми идва малко депресарско. В изграждането на света са вложени страхотни усилия, но самият сюжет не ме впечатли особено.

"Успешните филмови адаптации на романи като ...World War Z"
Че е успешна от финансова гледна точка, така е.
Но не е вярна адаптация.

Akira - хич не се съжалявам, че няма да се случи.
По-добро от мангата просто не може да се направи. Дори убийственото анмие е силно компресирана версия на историята.
цитирай
2. spectacularspidey - Ти ще знаеш, разбира се, както и за ...
15.01.2014 13:57
Ти ще знаеш, разбира се, както и за другите неосъществени Бат-проекти в периода 1998-2003. Все пак ми изглежда като ирония, че са имали идеята отдавна, но чак сега имат шанса да я реализират.

за Mass Effect не ми е проблем дали ще е филм или ТВ, само трябва да е добро. Феновете на тази игра са много отдадени, ще разкъсат всеки, който я представи калпаво.

Чел си Neuromancer значи? Е сега ти завиждам :)

World War Z - да де, финансово имам предвид. Книгата не съм чел по ред причини. Но и Джурасик Парк не следва плътно романа, но е страхотен филм.

Скоро ще гледам анимето Akira, да видя заслужава ли всички хвалби, които чувам. Но да, американци да адаптират чисто японски продукт не е на добре.
цитирай
3. alshu - Re
16.01.2014 12:38
"че са имали идеята отдавна"
Мисля, че ако го бяха направили тогава...дори с подобрен сценарий в сравнение с това, на което хвърлих поглед...зрителите нямаше да го приемат, както сега.
Още, за мен Волфганг Петерсън е професионалист, но холивудските му филми ми идват доста безлични.
Das Boot - най-доброто му произведение, си е добро в старият му "немси" по-кратък вид и с по-бутафорните ефекти.
Не е апологет, като Нолан.


"Чел си Neuromancer значи? Е сега ти завиждам :)"

Не ми завиждай. Разочаровах се.
Проблемът ми беше, че я четох много късно (е, когато я преведоха у нас). Вече бях срещал всичките идеи доразвити и по-добре експозирани на други места.
Най-тъпото е, че пък на други места, много плагиати са възприели като най-оригинално, мрачната унила атмосфера...и са я изкопирали...но с ужасна история.
От трета страна може би просто не харесвам стила на Гибсън. Дори морално остарелите ретро-футуристични глупости на Саберхаген (друг киберпънкар първопроходец) ме радват повече.

"Но и Джурасик Парк не следва плътно романа, но е страхотен филм."
И аз смятах така навремето, но честно казано с годините си промених мнението.
Филмът остарява след няколко гледания, докато книгата си е същата...че и се набиват sci-fi референцитеи и интересни разсъждения за науката на Крайтън.
А по темата. Как мислиш би изглеждал един Jurasic Park то Джеймс Камерът и Paramount? Толкава близко до Aliens/Abyss/Terimatot и преди True Lies и Titanic.
Защото това е бил един от наддаващите екипи за правата.

"Скоро ще гледам анимето Akira"
1. Задължително си намери качество от ранга на BlueRay.
(Има такива издания.)
2. Имай в предвид, че изразните средства и естетиката може да са малко необичайни за това, което си свикнал при западната анимация.
Освен това множество елементи вече си ги виждал копирани и homage-нати по маса други заглавия.
цитирай
4. spectacularspidey - за Neuromancer, няма значение, ...
18.01.2014 10:35
за Neuromancer, няма значение, просто искам да я прочета. Гибсън според мен има усет за добър сай фай, неговата идея за Alien 3 най-много ми харесва.

Като се има предвид, че Камерън е любимият ми режисьор (винаги и завинаги), не се съмнявам, че неговият Jurassic Park би бил невероятен.

цитирай
5. alshu - Re
20.01.2014 17:38
Е, Гибсън е безспорен ерудит.
Просто исках да каже, че не харесвам стила му.
oругото е, че все пак книжката малко е поостаряла и сигурно ефектът е бил много по-убийствен, да я четеш в правилната sci-fi епоха. Днес почти целият киберпънк е плагиатство на тема Невромантик и може би самата тя, не изглежда толкова революционна.
За разлика пък, любимите ми книги от Крайтън не остаряват толкова бързо...но от друга гледна точка има негови, които не харесвам хич. Примерно Сфера. (Нищо, че любими филми, като The Abyss черпят вдъхновение от нея.)

Всъщност не знам.
Аз нещо недолюбвам 70-години на миналия век във фантастиката. Най-любимите ми книги и поредици от Лем, Азимов, братя Стругацки и въобще дъртите фантасти са от 60-те или започват тогава...следващите ми любими са от 80-те (Бьоджоут, Тимоти Зан и пр.) или по-късно.

Виж през 70-те, фентъзито, да кажем в лицето на поредицата за Амбър на Зелазни, е в абсолютен възход.
цитирай
6. spectacularspidey - За съжаление не съм чел достатъчно ...
20.01.2014 18:02
За съжаление не съм чел достатъчно фантастика, че да коментирам. Много от книгите, които се водят класика са стари и не се намират лесно (поправка за Робокалипсис, която я има навсякъде). Но се интересувам от тогавашните възгледи за технология и кибер прространство, а Невромантик ми изглежда като есенцията на идеите за виртуална реалност и изкуствен интелект през 90-те.

Има бая творби, които искам да прочета и редица причини да не мога.
цитирай
7. alshu - Re
21.01.2014 13:41
Аз ако от горните трябваше да препоръчвам.

Крайтън - Джурасик парк + Изгубения свят (е, предполагам чел си ги)

Лем - Приключенията на звездния навигатор Пиркс (то идва малко ретро футуризъм), Непобедимия, Соларис и ако нямаш нищо против сюрреализъм Звездни дневници и въобще всичко с Йон Тихи.

Азимов - сатрите книги за фондацията (Фондация, Фондация и Империя, Втората фондация)...и още тонове...трудно ми е да избера...може би поредицата за Лъки Стар (6 книги...бяха ги издали у нас в два тома...). Принципно му харесвам по-старите неща (Аз роботът, Стоманените пещери), защото от един момент (май от Острието насам) дори Фондацията се изроди и престана да е оригинална.

Стругацки - Обитаемия остров (филмът е скъп, но ужасен...отбягвай...), Пикник край пътя, Понеделник започва в събота (малко на тема руски народни приказки и легенди), Приказка за тройката (продължение на предното), повестта Хотел при загиналия алпинист...и натам, ако харесаш Обитаемия остров и Пикник край пътя, сам ще се ориентираш.

Лоис МакМастър Бьоджоут - поредицата за Бараяр. (малко е объркваща хронологията, може би е добре да се кара по ред на издаване на книгите...не у нас, а в Щатите...)

Зелазни - поредицата за Амбър естествено (10-тина книги + екстри)

Още маса любими автори, но идеята е, не да те затрупвам със списъци, а просто да демонстрирам, че имам известни интереси по темата.
цитирай
8. spectacularspidey - Да, двете Джурасик книги ги имам и ...
21.01.2014 20:26
Да, двете Джурасик книги ги имам и съм ги чел многократно. Зарекъл съм се някой ден да прочета още нещо на Крайтън, може би Ген.

Ти добре ми даваш списъци, ама нямам възможност и време за тях. Предполагам мога да ги намеря в дигитален вариант, ама така не може да се чете :)
цитирай
9. alshu - ама така не може да се чете
27.01.2014 18:18
"ама така не може да се чете" - бъди модерен, купи си e-reader.
(Бе тя модата мина, ама още не е толкоз късно.)
По възможност не от наш магазин, а да ти го прати приятел от Щатите и да "моделът с рекламите", защото бил по-евтин и можел да се крактне така, че да не ти пуска реклами. ;)))
Всичките ми колеги от офиса си изпонакупиха...предполагам, за да се демонстрират колко велики мозавири са...
От същите хора бях чувал изказвания "аз книги не купувам, защото събират прах".
Сега се надпреварват кой колко много четял...естествено YA заглавия, които са писани така, че и най-големият дебил да разбере и прочете лесно.
И една то най-важните опции на четецът е - време оставащо до края на книгата (предполагам статистика колко бързо прелистваш).

А това дали и какво си разбрал от четенето...абе важното е да се усвоява...

Дето вика Бомарше "Смея се, за да не заплача.".
цитирай
10. spectacularspidey - И с e-reader не става, пробвал съм. ...
27.01.2014 19:04
И с e-reader не става, пробвал съм. Въобще ако не е книгата, да я държа в ръце, да знам, че наистина я притежавам, друг вариант не приемам.

Не ми казвай, че колегите ти се кефят на неща от сорта на Twilight? Щото аз покрай такива хора трудно вирея :)
цитирай
11. alshu - re: И с e-reader не става
28.01.2014 11:22
"И с e-reader не става" - не си модерен човек значи...още малко ще ми кажеш, че не живееш на кредит...което обществото смята за непростима обида...
цитирай
12. spectacularspidey - Ами аз съм бая counter-culture, ...
28.01.2014 12:15
Ами аз съм бая counter-culture тип, особено ако говорим за нашата сегашна БГ култура. И кой нормален човек иска да живее на кредит?
цитирай
13. alshu - И кой нормален човек иска
30.01.2014 13:15
Няма "искам, не искам"...правиш каквото и другите, щото...

Тръгвам аз да търся акъл какъв климатик (за охлаждане, а не отопление) да си купя и кой да ми го инсталира, пък една колежка ми се тросна "Ти за какъв се мислиш, бе! Ще отидеш Технополис или Техномаркет, ще си купи и ще ти го монтират техните хора!".
Аз се опитах да и обясня, че не си харесвам модел, а и монтажът у нас ще е малко сложен. Трябва ми експерт, за да ми каже какво всъщност ми трябва и къде да е разположено.
Накрая намерих човека, съвсем прост модел ми препоръча (не там истински апонски с трансформатор от друг волтаж и пр.).

Другото което ме бъзикат е, да си купя кола. Обяснявам, че нито ми трябва (стигам си с трамвая), нито имам парите...неее, трябвало да взема кредит като всички нормални хора...и да обикалям по света, като всички нормални хора...
Обясних им, че за единична покупка става, но ежегодните разходи бензин/Каско/ГО и евентуално винетка ще са ми в повече, а те ме гледат все едно съм ги обидил нещо. "Че ти за какво си харчиш парите?". Сякаш не е очевидно, че за най-обикновени сметки едва стигат.

С тези хора не можеш да се разбереш.
А за анимация, комикси и sci-fi хич не ми се отваря дума. Сигурно за сексуален маниак, педофил и още кой знае какво ще ме помислят.
цитирай
14. spectacularspidey - Абе примерите за непробиваемите ...
30.01.2014 19:57
Абе примерите за непробиваемите социални уверения и заблуди са много - според всеки иска другите да приличат на него, защото той е най-прав. Затова всички 'трябва' да правим едно и също, което е неприемливо за мен.

Ок, честно, не очаквам някой друг да се интересува от комикси колкото аз - така де, те са си специфично хоби - но поне филми. Досега не съм срещал човек, освен онлайн, който толкова да се интересува от филми и тв.
цитирай
15. alshu - Пак ако трябва
31.01.2014 14:31
Пак ако трябва да давам за пример колегите...те всъщност ходят на кино и говорят за филми, но фантастиката, фентъзито и дори екшъните са обект на подигравка.
За сюрреализъм, абсурдизъм и деконструкция не са и чували. (Е, то и няма много такива неща напоследък...не и по кината...)
Виж там разни просташки комедии, колежански хумор, трилъри или дълбока драма са най-важното нещо на света.

Аз за предпочитанията им в изкуството и забавлението не им се връзвам много, защото все пак - вкусове разни.
Дразни ме обаче, когато се опитват да ти ги наложат.

Принципно не се чувствам толкова самотно, защото все пак има доста аниме фенове и у нас.
За жарост в тези среди властват същите отблъскващи масови вкусове, както и извън тях.
Може да си чувал - Naruto, Bleach, Hunter X Hunter и за малко по-дъртите DragonBall Z (голяма част от феновете сякаш не са чували, че има предна част наречена само DragonBall) са едни от най-известните и обичани заглавия.
Е, приеми думите ми на доверие, но няма по-изстискани и по-лишени от нови идеи заглавия.

Анимето на 2013 - Shingeki no Kyojin (aka Attack on Titan) пък ми е толкова противно, че няма къде. Всички възможни клишета в приключенското фентъзи и ужасите...но не развити, а разточени до безкрайност...и всичко това удавено в драма и силни емоции...
И нали се сещаш какво става, като кажеш, че не си го харесал? Накрая след толкова много спорове, аргументи и контрааргументи, почвам да се чувствам като трол. Тези хора съвсем сериозно вярват, че в заглавието е пълно със сериозни и дълбоки неща.

Ъъъ, накратко...дори на любимата ми територия пак само безкрайно неразбирателство. ;)))
цитирай
16. spectacularspidey - - то много хора са така, ама аз говоря ...
31.01.2014 19:17
- то много хора са така, ама аз говоря за обсъждане или спорене за филми наистина задълбочено. Както с един приятел се карахме дни наред за Бейн в Dark Knight Rises (аз го харесвам, той не), или през 2012 когато тръгнах да обяснявам на колежка защо Star Wars е по-добро от Twilight - история, образи, теми, послания, всичко. Тя въобще не се интересуваше, и ми идеше да й причиня нещо много лошо. Не знам хора, които така се интересуват от киното. Сега, не че аз съм г-н Знае Всичко, но не спирам да чета и търся по темата. Малко филми са ми просто за убиване на време, опитвам се да извлека нещичко от всеки.

- аниме едно време съм гледал без да изпускам Hellsing, DBZ и Dragon Ball (където Гоку е дете, нали?), Evangelion... днес материята ми е непозната. Изгледах Акира обаче, определено ми хареса, дано някой ден ми се отвори време да му направя ревю
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spectacularspidey
Категория: Забавление
Прочетен: 882533
Постинги: 190
Коментари: 558
Гласове: 100
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031