Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 11:52 - Отричането на ваксините е малоумно!
Автор: vapour Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6205 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 06.02.2013 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Напоследък стана модерно да се отричат ваксините. Плод на размътените умове на хипита и сектанти, тази вредна тенденция вече започва да придобива тревожни мащаби. Все повече майки застрашават живота на децата си (и на децата общуващи с тях) като отказват да ги ваксинират.

Тези, които отричат ваксините днес, утре може да решат да отрекат хигиената, или кръвопреливането, или донорството на органи. Бихте ли се вслушали в думите им? Аз не бих.

Да поразсъждаваме малко по-подробно...

В исторически план, медицинското откритие спасило най-много човешки животи (стотици милиони) са именно ваксините. Благодарение на тях, днес някои изключително тежки и смъртоносни болести са само един неприятен спомен.

Можете да хвърлите едно око на тази графика с данни за заболеваемост от САЩ. Отляво е заболеваемостта преди откриването на ваксините. Отдясно е заболеваемостта в наши дни. А по средата е процентът на намаление в заболеваемостта (заслуга на ваксинациите).

Ако не знаете английски, под картинката съм превел имената на болестите (в последователсност от горе надолу).

image


Дифтерия
Испански грип
Хепатит А
Хепатит Б
Морбили
Заушка
Коклюш
Пневмококови инфекции
Полиомиелит
Рубеола
Вродена рубеола
Едра шарка
Тетанус
Варицела


Брей, изглежда, че "лошите" ваксини всъщност са свършили доста добра работа през годините. Забележете колко болести са изчезнали на 100%.

Сега, някои ще кажат, че имало риск и странични ефекти. Ами естествено, че има риск - всички медицински технологии, лечения, лекарства и практики носят риск. Това е неизбежна част от работата.

Също така е напълно нормално да има странични ефекти - всяко лечение и лекарство ги има. Дори и най-безобидното на вид. Ето, например, ако вземете свръхдоза ацетил-салицилова киселина (аспирин), това ще разруши черния ви дроб и ще умрете бавно, в страшни болки... но не съм чул някой да е спрял да взима аспирин заради този риск. А вие?

Освен това имайте предвид, че тежки странични реакции се появяват много рядко. Разбира се, медиите раздухват тези случаи и вниманието на хората се фокусира върху тези редки изключения отколкото върху масовото явление (успешна ваксинация без странични ефекти). Гледайте общата картина, а не частните случаи.


Така че мислете с главите си и не се поддавайте на конспиративни теории или на ученията на хора без грам обща култура в областта на медицината. Отказът от ваксинация застрашава не само самото дете, но и всички останали деца, които ще имат близък контакт с него.




И една странична вметка - съществува една малоумна хипотеза, че ваксините можело да причинят аутизъм. Знайте, че човек се ражда аутист, а не става такъв в последствие. Има предостатъчно научни изследвания, които потвърждават това.

Пък и да не говорим, че исторически данни за аутизъм се срещат от времена доста преди откриването на ваксините.


Благодаря за вниманието :)


Тагове:   аутизъм,   ваксини,


Гласувай:
2



1. kleotemida - Аман от всезнайковции евтин популизъм!
06.02.2013 12:27
Ха, те лекари доказват някои от случаи те на аутизъм вследствие ваксини, ти си тръгнал да ги оборваш с врели-некипел.

Я виж данните за смъртните случаи при Церварикса сред американките, пък тогава пиши.
цитирай
2. dedenze - Никога не работи само с + !
06.02.2013 14:27
В САЩ и Канада, задължителните имунизации са над 40. Франция рязко ги ограничи точно заради странични ефекти. Милиони хора са пострадали от излишни ваксинации. Доказано е, че някои ваксини действуват на генетично и умствено ниво при което се получава не само аутизъм, а и агресивност и куп други заболявания, много години след ваксинацията. Проблема се състои в това, че фармацевтичната индустрия с цел по- големи печалби, предлага неизследвани докрай и ненужни ваксини, множащи се ежедневно ! Днес всички известни в миналото страшни болести се лекуват успешно и без ваксинация !?
"Личният" лекар ми е предлагал до сега над 10 излишни, платени ваксинации, явно получава процент от реализацията !?....
цитирай
3. olivie - НЕ Е ПОПУЛИЗЪМ
06.02.2013 14:31
Те и между циганите 2001г. някой разпространи слуха, че ще ги стерилизираме чрез ваксинация и масово не се ваксинираха, ама преди 2 години по време на морбилната епидемия, протичаща с пневмонии, трябваше да видите, как тичаха с изплезен език да се ваксинират. Истината между това и теориите за конспирациите е както винаги по средата. И тя е: Нямайте доверие на нищо, създадено след 2005г. След тази година няма създадена нито една нова ГЕНЕРАЦИЯ антибиотик, въпреки че зачестиха смъртните случаи в Европа от резистентна на АБ, флора. Така че повече съм склонен да вярвам на лекарите, описващи повишена смъртност при ваксинации, но от увреждащо имунната система комбинирано действие. В САЩ е забранено прилагането на повече от 5 валентна ваксина /5 ваксини наведнъж/ и въпреки това.... Доколко се цели намаляване на популацията всеки трябва да реши сам за себе си, но е пресилено да се твърди, че рискът е велик и то за заболявания, които са със сравнително ниска социална значимост. Най - голямата гавра и манипулация обаче си остава набеждаването на тютюнопушенето, а не кемтрейлс-а за основна причина за увеличаването на белодробния рак. /Тук също имаме комплексно действие на ноксите /причините/
цитирай
4. katence - НЕ е популизъм, а самата истина!
05.04.2013 20:07
http://vactruth.wordpress.com/2013/04/04/value-of-vaccines-cdc/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vapour
Категория: Лични дневници
Прочетен: 31544
Постинги: 5
Коментари: 10
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031