Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2018 19:44 - Не разбирам!
Автор: anngry Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3342 Коментари: 10 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не разбирам някои хора. Не разбирам манията им да се занимават с неща, които не са им работа. Е, да, Интернет даде свободията на хората да изявяват себе си, но понякога, четете често, ми идва в повече. Например тогава, когато някой дава съвети за здравето на околните, а те, съветите, не само не са полезни, а напротив, опасни са дори.
Добре, да разказваш на околните как да сглобят велосипед или монтират теракота в банята си, го разбирам. Дори когато ти е хоби, а не работа. Но да учиш другите на неща, свързани със здравето, при положение, че нямаш основни познания по отношение дори на самата физиология на човешкия организъм... И тези съвети да са дори опасни не само с глупостта си често, а с неописуемата си нелогичност и погрешност, граничеща с възможността някой да остане инвалид по отношение да кажем на черния си дроб... Ето това вече ми идва в повече!
Не искам да звуча осъдително, но тук често хвърлям поглед на наша съблогърка, причислена отдавна от мен в група на индивиди, на които съм на мнение, че трябва да им се забрани правото да публикуват. Зная, че звуча малко крайно, но да бълваш псевдо-медицински разхвърляни изречения, които, ако бъдат послушани и прилагани от околните, много често биха ги отвели при специалистите за биопсия, ми идва в повече.
Определено ми идва в повече!

И затова по-добре да не пиша, защото усещам повишаване нивата на кортизол в организма си, а това със сигурност е индикатор, че по-добре да затворя компютъра и се опитам да забравя тоновете глупости на които често попадам.




Гласувай:
18



1. radostinalassa - Какво точно имате предвид
15.07.2018 20:42
Например
цитирай
2. russianpredator - Имам предвид да спреш да бълваш м...
15.07.2018 21:25
Имам предвид да спреш да бълваш малоумни антинаучни и антилогични постинги, които са лишени от здрав разум.
цитирай
3. radostinalassa - Не пиша на тебе
15.07.2018 21:38
Това е липса на здрав разум. Досега ме обвиняваха , че плагиатствам. Така е . Обвинявай авторите, но с аргуументи, не с локуми. Чакам с нетърпение. Быстро. Пиша на anngry естествено , не на смотаняка / цитат /.
цитирай
4. radostinalassa - Та кое ще доведе пациента до
15.07.2018 22:01
биопсия. Може би канцерогенните китайски препарати за кръвно? Уточнете се най - после. Тия локуми за черния дроб ми идват в повече. И пак казвам, че това са текстове на други автори, ест. не ги публикунам подред. Ако не бях видяла постинга ? Нямаше да знам за атаката. Нечестен е този вопъл.
Най - вероятно цели да раздвижи лятната скука в блога.
цитирай
5. anngry - Г-жо или Г-це, припознала сте се и с основание. Но аз никъде не Ви цитирам, най-малкото от толерантност. Така, че не ме обвинявайте в подмолност, моля. :D
16.07.2018 00:07
radostinalassa написа:
Това е липса на здрав разум. Досега ме обвиняваха , че плагиатствам. Така е . Обвинявай авторите, но с аргуументи, не с локуми. Чакам с нетърпение. Быстро. Пиша на anngry естествено , не на смотаняка / цитат /.

Но да искате от мен да влизам в диспут с Вас и то "Быстро", ми идва още повече в повече. :D
Нито образованията ни имат явно допирни точки, нито професионалните ни изяви. Затова, извинете ме, но осъзнавам, че да дискутирам с Вас би било пълна загуба на време.
Бъдете здрава!
Но също така бъдете сигурна, че това ще е факт само и единствено, ако проявявате здрав разум към това, което четете и не прилагате неща, които от самолет си личи, че ако не изключително опасни, то са поне повече от увреждащи.
цитирай
6. apostapostoloff - Важно е, че “клетките
16.07.2018 05:35
се хранят с радиация и очистват природата от радиация“. Тази идиотщина ни сервира пред време селската идиотка на блогбегето Радостина.

Не стига че е русофилистичка и комунистическа пачавра, ами е и смахната.
цитирай
7. russianpredator - Това е липса на здрав разум. Досега ...
16.07.2018 09:22
radostinalassa написа:
Това е липса на здрав разум. Досега ме обвиняваха , че плагиатствам. Така е . Обвинявай авторите, но с аргуументи, не с локуми. Чакам с нетърпение. Быстро. Пиша на anngry естествено , не на смотаняка / цитат /.



Обвинявам те с много точни аргументи, дорогая.
Ти публикуваш абсолютно безумни от научна гледна точка тъпотии, в които нямаше да има нищо лошо, ако не бяха все пречупени през кривото огледало на путинофилията.
За теб и твоята порода всичко руско е най хуавото и вие се кланяте на една дива и варварска империя, която е най големият враг на България.
Поняла?
цитирай
8. starforlife - Офф... (fuck off)
16.07.2018 09:52
radostinalassa написа:
Обвинявай авторите, но с аргуументи, не с локуми.

ОК, понеже се вижда, че Анет няма да седне да се занимава с твоите елементаризми - та да ти отговоря аз защо си смешна до безумие.
Да вземем за пример този ти от глупав по-глупав постинг от "първа"
http://radostinalassa.blog.bg/technology/2018/07/15/kletkite-se-hraniat-s-radiaciia-i-ochistvat-zemiata-ot-neia-.1617339
в който дрънкаш пълните глупости, че клетките се хранят с радиация.
Един вид казваш, че отидем ли в Чернобил (за аварията в който любимите ти раши и комунистическите им протежета във властта ни, скриха от Народа през 86-та) - ще изядем радиацията?
ха ха ха
Клетките се хранели с радиация...
Абе ти не си луда! ТИ СИ ПРОСТА!

Годишно хората по света средно се облъчваме с радиация от 2 до 12mSv (сигурен съм, че дори не познаваш току що цитираната дименсия - всъщност към момента ти дори не знаеш какво значи дименсия), което зависи основно от мястото където живеем и професията ни. За нас, българите, средното годишно облъчване е от порядъка на 2 до 3mSv.
Хайде сега да видим какви "ядрени реакции" протичат в клетките, които ядят (ха ха ха) радиация над 0,8Sv, което е прагът за лъчевата болест:
Драга "професорке", към теб имам елементарния въпрос колко процента от клетката на живите организми са вода?
Защото:
Да подходим на ниво химия:
При облъчване на тъканта с радиация, водните молекули се йонизират.
Водата от Н2О се превръща в Н2О+ и един електрон, който електрон взаимодейства с още нормалната молекула вода и се получава Н2О- (за съжаление поддръжката на блог.бг е толкова льольова, че не мога да пиша като степен и индекс, за да са по-точно оформени химичните формули, но се надявам ти, професорке, да схващаш - едва ли - какво говоря). Тоест: получава се лавинообразен процес (верижна реакция, който/която явно някой "професор" като теб оприличава на ядрена в смисъла, който е от смешен по-смешен).
Но да продължа:
Н2О- и Н2О+ обаче са нестабилни и следователно се разпадат на радикали.
Тоест, от Н2О+ се получава Н+ (+) ОН+ , а от Н2О- се получава Н- (+) ОН-
Яко, м?
Направо си е "ядрена реакция", водеща до образуване на свободни радикали и увреждане на нервно-хуморалната регулация - "нормален" хранителен процес казваш, м?
цитирай
9. morskipesni - A ZA6TO NQKOI SI MISLQT, 4E "LEKARITE" NE6TO ZNAQT?
16.07.2018 11:21
AZ MOGA DA PRIVEDA MNOGO PRIMERI, 4E E TO4NO OBRATNOTO. KATO ZA NA4ALO STIGA DA KAZHA, 4E "OKOLOGIQTA" V CQL SVQT E IZCQLO SBYRKANA I DOKAZANO SYKRA6TAVA ZHIVOTA. "LEKARITE" SA SLUGI NA FARMAFIQTA I VSI4KITE IM "SYVETI" SA SYMNITELNI, KAKTO I DEJSTVIETO NA "MEDIKAMENTITE" KOITO PREDPISVAT. POSLEDNOTO NE SE OTNASQ ZA ANTIBIOTICITE, VITAMINITE I OTNOSITELNO MALKA 4AST OT NAISTINA POLEZNI LEKARSZTVA, POVE4ETO PRIRODNI PRODUKTI. SORI ZA MAJMUNICATA, V OFISA NQMA DRUGO.
цитирай
10. anngry - Добре! Ще се включа, но много, много накратко.
16.07.2018 16:29
Ж-Стар, представил си повече от добре нещата от гледна точка на химията. :D Аз ще бъда пределно кратка на ниво биология.
Облъчени с радиация в дози над допустимите, при белтъците се получават реакции на окисление, разкъсване на водородни връзки, дезаминиране, декарбоксилиране, вследствие на което се увреждат аминокиселините и се получават БАВ, променящи обмяната в клетките. Също така се получават атипични белтъци, предизвикващи алергични и други, доста по-сериозни реакции. Увреждат се нуклеиновите киселини, дезактивират се ензимите.
При радиация над нивата, за които говори Стар, се образуват лабилни по отношение на молекулярния кислород ненаситени мастни киселини, окисляващи се до липопрекиси. Последните от своя страна са химически силно активни и безвъзвратно увреждат клетката. Последната или умира, или мутира, но не и да се храни, Радостиналасса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anngry
Категория: Лични дневници
Прочетен: 66062
Постинги: 29
Коментари: 84
Гласове: 251
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031