Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2008 16:16 - Август в Blog.bg
Автор: blogbg Категория: Технологии   
Прочетен: 24739 Коментари: 56 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След няколкомесечно мълчание от наша страна, не че не сме в Блог.бг постоянно, просто не пишем, дойде време за нещо като отчет от нас за вас.

В последните няколко седмици, както на всички е известно, имаше известно напрежение из страниците на Блога.

Наскоро запретнахме ръкави и изтрихме една част от един особен вид потребители, за които можете да разберете повече тук.

Оттук насетне ще направим всичко възможно подобни "митологични същества" да не се разхождат из сайта. Разчитаме и на вас за сигнали, разбира се.

В тази връзка, няколко съвета от нас за борба с листните въшки, интернет-троловете и маната по лозята;):

Използвайте инструментите за модерация, които сме ви дали, в крайна сметка вие сте стопаните на собствения си блог.

Можете да избирате между няколко варианта за модерация на коментарите, ще ги намерите в Настройки, долу.

Можете да оставите всички да коментират – анонимни и регистрирани потребители, само регистрирани или никой.

Можете също да преглеждате коментарите преди да се появяват под постовете ви и да решите дали да ги сложите там или направо да ги изтриете.

Както досега, насреща сме за разрешаване на проблеми от всякакъв вид, само трябва да ни пишете – на лични или на Blog at investor.bg.

Екип на Blog.bg



Тагове:   BG,   август,   Blog,


Гласувай:
1



1. cefulesteven - От доста дълго ползвам инструме...
22.08.2008 17:20
От доста дълго ползвам инструментите за модерация и напоследък се уверих колко са полезни. Купища офтопик, лични нападки и всевъзможен спам изтрих.

А за направеното срещу троловете, просто не мога да премълча: Благодаря Ви.
цитирай
2. 777 - Няколко въпроса?
22.08.2008 17:37
Кой е решил, че ПОЕЗИЯТА не е ИЗКУСТВО? За да няма нито един стих в ИЗБРАНИ???

И какво отношение има тук към НАУКАТА? Защото не виждам НИЩО научно в Избрани?

Какъв образователен ценз има човека/хората, които определят СТОЙНОСТТА и качеството на написаното в блога?

Предварително и смирено благодаря за отговорите на горнопоставените от мен въпроси!

цитирай
3. thomas - @ceful
22.08.2008 17:46
Те, батка, тия инструменти точно за такива като тебе са направени - ти друго, освен нападки, трудно можеш да предизвикаш, като те чете човек :-) Аз затова и се отказах - няма само да ти вдигам брояча, я.

@blogbg
А сега сериозно. Има един голям недостатък модерацията ви в одобряване на коментарите, поради което се отказах от нея преди много време, а нещо повече - почти без изключение бойкотирам и блогове, в които след като оставя коментар, разбирам, че той ще се появи чак след одобрение. Недостатъкът е следният: ако човек реши да си изредактира вече одобрения коментар (примерно за да си оправи печатна грешка), този коментар ИЗЧЕЗВА, докато не бъде одобрен отново, след което, как беше, май се появява вече не на старото си място, а като нов (дано не бъркам в тази логика). Но тъй или иначе това е много неправилно - ок, редно е промяната също да подлежи на одобрение, защото някой може да смени тотално съдържанието, но не може ли през това време, докато бъде извършено новото одобрение, просто там да си се вижда старият коментар?! Толкова е просто! А когато бъде одобрена промяната, тя да се появява там, където й е мястото - пак в стария коментар!

И още нещо - това, че не мога да видя един чужд блог с кой метод на модерация работи, определено ме ядосва, когато попадна на някой, който ще ми одобрява коментарите, тъй като по този начин ми се пречи на бойкота на хора, които не са готови да чуят това, което искат да им кажат останалите. В такъв момент бих искал да си изтрия коментара, но не мога - не и преди да бъде одобрен...
цитирай
4. blogbg - 777,
22.08.2008 17:59
Дали един стих ще се хареса или не е много по-субективно от определянето на един разказ като добър или не. За това и не се одобряват стихотворения за начална страница.
Постове в категория Наука сме одобрявали за начална страница,съответната категория.
Не са били на главната горе, защото никой от тях не е отговорил напълно на условията за показване на главна страница. Най-често постовете са прекалено дълги и прекалено специализирани.
След време ще има отделна категория за Поезия, в която ще се одобряват изключително постове в мерена реч.
цитирай
5. blogbg - Thomas,
22.08.2008 18:02
благодарим много за съветите. С времето ще изчистим тези неща, както и проблемите с уведомяването по мейл, за който беше писал преди време.
цитирай
6. elpidas - ..отделна категория за Поезия..
22.08.2008 18:03
Супер, там ще поствам, чакам с нетърпение :))
цитирай
7. valsodar - @blogbg, a не е ли по-удачно да се промени дизайна ?
22.08.2008 18:17
наместо субективен спорен модераторски критерий, който и до момента не е ясен, да се сложи една опция към постингите "оцени" и съгласно рейтинга, който са определили читателите, да се извеждат сред избрани и самите постинги ?
Същия критерий да важи и за читателски интерес.
Така тези статии от днешния ден, които са най-високо оценени от читателите им и с най-голяма читаемост за деня по автоматичен път ще си влизат в избрани и ще се избегнат всякакви съмнения за субективизъм, фаворитизиране и налагане на информационно затъмнения към екипа на @blogbg , каквито има немалко към момента.
цитирай
8. cornflower - Защо
22.08.2008 18:20
в категория ИЗКУСТВО се ориентират творби само на cefulesteven и hristam /без да съм срещу тях/
и защо след моя реакция категорията беше премахната, за да се възстанови след месец по стария образец?
Моля ви в знак на уважение към публикуващите в блога да обявите имената на всички аминистратори и модератори!
Мисля, че е във ваша полза да направя забележка, че критерият ви относно постингите за главна страница не винаги е точен. Почти всеки ден прочитам по един прекрасен постинг, който остава незабелязан. Пример от днес - "В двореца бях сама" на ВЕРОНИКА, който също бе пренебрегнат.
Надявам се да вземете под внимание забележките ми!
Благодаря ви!

цитирай
9. 777 - Моите уважения, но отговорът е доста субективен.
22.08.2008 18:32
Какви са "условията", на които трябва да отговаря един Научен постинг? Щом има такива, моля, обнародвайте ги, за да си ги спазваме! Примерно, Тагарски е досто добро ниво учен, но никога не го прочетох на първа страница, защо така?

В Изкуство често има такива безумия като теми за футбол и др.
Колко време е "след време" по повод Поезията и защо прозата да е Изкуство, за да ви е лесно? После "след време" когато имате рубрика Поезия, кой ще решава дали един стих е добър или не?

Въпросът за нивото на образователния ценз на екипа "оценители на ценностите" не беше коментиран, моля направето го, за яснота.
цитирай
10. furiika - Така, така,
22.08.2008 18:35
а защо не се публикуват вицове?:)))))))))
Е, верно, моите си падат малко мръснички, ама и има и тук-там някои, които са добри за преглъщане.
Може да се направи примерно, всеки ден да има виц на деня, смешен, оригинален и актуален.
Поздрав!
:))
цитирай
11. 777 - За да не съм голословен, ето кратка извадка.
22.08.2008 18:44
В графа „Изкуство” и NB! Всичко това е в ИЗБРАНО:

За родилния дом и матките: http://apollon.blog.bg/viewpost.php?id=225515 , според мен е за графа „Други”

Автобиографично: http://primavera.blog.bg/viewpost.php?id=223974 , според мен е за „Лични дневници”

Батак: http://watermark.blog.bg/viewpost.php?id=222800 – тука направо плаче за нова рубрика под заглание „Сбъркани”

За Политика или Забавление : http://ianchefff.blog.bg/viewpost.php?id=215457 и т.н.

Това също е голям проблем в блога, че хората считат за Изкуство теми, които са чиста проба халтура или са друга, противоположна област. Трябва да се помисли и тук за ориентири.
цитирай
12. mitternacht - ...
22.08.2008 19:13
Toва е много добра идея, с рейтинга, само дето може да има малко слаби места.Така ще печелят само ония с повечко приятелчета :)

И някой глуповат постинг (кат мойте) може да е с един гласувал (някой приятел) и рейтинг максимален, докато друг да е с много харесали го, пък рейтинга да е мъъъничко под максималния :)
цитирай
13. valsodar - Гласуването да е еднократно за конкретен постинг
22.08.2008 19:38
Защото сега се въртим в един омагьосан кръг - най-четените са най-четени защото постингите им са в избрани, където се четат от най-голям кръг хора ( по-мързелив е избора ).
Да , масовия читателски вкус, много рядко ще съвпадне с нашия, но все пак е някаква добра обратна връзка за посланието, което сме искали да отправим с постинга си.

Защото, ако трябва да съм честен, попадал съм на изключително стойностни постинги и творци, които никога не са влизали в избрани и далеч са превъзхождали като качества, мои теми влизали там, което не считам че е справедливо спрямо тях.

Така, би могъл да се заложи един по-обективен критерий за оценка - близка до тази в реалния живот - слабите писатели, никой не ги преиздава.
цитирай
14. eien - Изпитвала съм разочарование, когато чета постинги, одобрени от модераторите в "Избрани"
22.08.2008 20:16
Граматическите и правописните грешки са толкова много, че остават лош привкус и бързото измъкване от постинга е логичното решение.
Вярно е, че се допускат случайни грешки, тях не коментирам.
Този, който държи постингът му да е "избран", би могъл да отдели време за допълнителен прочит и да изчисти творбата си от грешки. Не искам да вярвам, че модераторите не ги забелязват.
Ако този коментар е маловажен, пропуснете го!

Разбирам, че сте против присъствието в блоговото пространство на съблогър tlnet. Има доволни. Има удовлетворение. Такова аз не изпитвам. Не съм го виждала и не го познавам. Както и всички останали.
При едни блогъри обичам да се спирам по-често и неведнъж, в постингите на други надниквам набързо и там изненади не ме очакват. Нормално е.
Направило ми е обаче впечатление, че блогъри с оригинално, неелементарно, задълбочено мислене, с неповърхностни, стойностни постинги никога или може би много, много рядко са били обект на присмеха/нападките/ му. Мога от раз да изброя 5-6 автора. Постингите им /повечето от нас/ очакваме винаги с нетърпение. В коментарите не съм забелязала стреличките му. Защо ли?

Завършвам с една историйка в контекста на мислите ми /кого визирам, преценете сами/:
Преди 30 години един селяндур от Суворово(Варненско) дойде да работи в Содовия завод в Девня. Беше завършил 8 клас и ПУЦ. Много се радваше на панелката и най-вече, че е изпреварил комшията да става гражданин. Все повтаряше: "А-й, а-й, сега му бръкнах на комшията в здравето!"

цитирай
15. feq - Напълно съм съгласна с мнението на eien,
22.08.2008 21:20
освен съдържанието на постинга в "Избрани" нека критерии да бъдат и естетическото му оформяне - шрифт, снимки, музика.
Не може да качваш музика без да напишеш заглавието на песента, изпълнител, автор /е, не винаги и аз съм откривала авторите.../
Под снимките също трябва да има име на автора.
Цинизмите и вулгарния език също нямат място в "Избрани"...
И,...уважаеми читатели, нека да бъдем толерантни!
цитирай
16. silencemurmur - Добре...
22.08.2008 21:28
че се обадихте, за да зная че Ви има.
Прави сте. И тука важи само-отговорност.

поздрав Silence
цитирай
17. blogbg - 777,
22.08.2008 22:14
за да бъде одобрен един постинг за начална – горе, защото в кутийката за Наука се одобрява сравнително често, когато има какво да се одобри, постът трябва да отговаря на няколко прости условия:

да засяга тема, която е интересна за по-голям кръг хора, да е написан грамотно, да не е прекалено дълъг и да не се използва прекалено специализиран език.

Нямаме специално негативно отношение към „научните“ постове, дори бихме се радвали на повече специализирани блогове, но не е достатъчно само да се пише по дадена тема, трябва да е и написано добре.

Колкото до „ценза“, както ти го наричаш, на модераторите ни – филолози са повечето и имат достатъчно опит в работата с текст и като редактори, и като създатели.

Понякога се прави компромис с някоя от характеристиките на „добър текст“, но в крайна сметка се одобрява текст от наличните такива в Блог.бг.

Категорията на всеки постинг, ако не сте обърнали внимание, се определя от самия блогър. Понякога се одобряват добри постове, сложени в „грешна“ категория, защото все пак е по-важен текстът, а не категорията му.
цитирай
18. baletlnetpepas - Здравейте
22.08.2008 22:14
тази седмица се върнах от море и виждам, че всичките блогове в моя блог.бг са изтрити. Смятам това за безобразие, още повече, че това е станало без никакво обяснение.
Нима цефулствен е по-добър от тлнет? Приятели като чета цефул разбирам, че вогонската поезия съществува. Приятели това, което правите е лошо, много лошо.
цитирай
19. blogbg - Лидис,
22.08.2008 22:18
ПрИоритетите на модераторите на Блог.бг винаги са били едни и същи – интересни и смислени постинги на главна страница. Това, че ти лично не харесваш даден блогър, не означава, че текстовете му нямат място на главна страница.

Обмисля се вече механизъм, по който потребителите сами да решават кои постинги са добре да са на главна страница и кои не.

Благодарности на всички потребители, които дават предложения. Хубаво е да знаем, че мислим в една и съща посока.
цитирай
20. annanik - valsodar - Гласуването да е едно...
22.08.2008 22:26
valsodar - Гласуването да е еднократно за конкретен постинг

Безспорно именно така и трябва да е. Всичко друго е половинчато и нереално. Не че е от решаващо значение, но все пак те улеснява, защото едно е да прочетеш, а съвсем друго да харесаш. А и така можеш реално да изразиш мнението си без думи :)))
цитирай
21. thomas - @blogbg
22.08.2008 22:26
Уважавам това, че сте приели моите призиви за контрол върху грамотността сериозно и се радвам, че сте решили да я използвате като критерий за качество на текстовете. В тази връзка обаче би трябвало, за да дадете пример, да изтриете цялото "творчество" на cefulesteven, който освен от психическа неизясненост, страда и от доста тежка неграмотност.

И между другото, като съм почнал да се заяждам, в петия параграф на коментар 17 е правилно да се каже "някоИ от характеристиките".

Заядливостта ми се породи от вестта за изтриването на tlnet - човек, който в началото и сам изпитвах желание да изтрия, но който всъщност има доста смисъл в нещата, които пише. Та не сте прави де...
цитирай
22. blogbg - Свобода на словото и лични нападки
22.08.2008 22:40
Томас, всеки има право на собствено мнение, но и трябва да се съобразява с честта на човека, когото критикува.
Грозно, неетично и невъзпитано е да се обиждат хора без значение по какъв повод.
Това е и причината някои блогъри да бъдат изтрити.
цитирай
23. baletlnetpepas - блогбг
22.08.2008 23:08
може ли да ми кажете кой сте, за да мога да ви критикувам персонално и аргументирано?
цитирай
24. victoriavselena - Поздравявам ви
22.08.2008 23:14
за това, че сте готови да комуникирате с хората. Това показва, че сте готови да поемете открита отговорност за действията си, въпреки вашата анонимност. Аз лично не одобрявам анонимността, но може би имате основателни причини за това. Благодаря ви за всичко, което правите за да поддържане и почистване Блог.бг. Колко е хубаво, че съм останала настрани от клюки и замърсяване. Изглежда е напълно възможно. Успехи.
цитирай
25. анонимен - ето пак негативизъм
22.08.2008 23:20
дори и в отговорите !
Харесвам добрите и актуалните автори ,а не бездарните приятели на модераторите ,дето се вписват дежурни в избрани !
и личен въпрос ЗАЩО СЪМ ВЕЧЕ 6 М. ИЗВЪН ВСЯКА КАТЕГОРИЯ ? A НА ДЕН МЕ ЧЕТАТ ОКОЛО 200 ЧОВЕКА И ГЛАСУВАТ ЗА ПОСТИНГИТЕ МИ.
КОИ СТЕ ВИЕ ДА МЕ ПРАЩАТЕ В ТРЕТА ГЛУХА И С КАКВО ПРАВО???
цитирай
26. vselenche - Здравейте, Blog.bg!
22.08.2008 23:25
И аз съм на мнение, както е споделено в коментар 1, че това е един изключително навременен постинг - както Вашия, така и цитирания от Вас.
Наистина, в тази "ИГРА", наречена Интернет комуникация, и по специално в Блогосферата, НЕ е зле, дори е Задължително (според мен) да има ПРАВИЛА в тази игра! Така че, Форумните тролове-Паразити в мрежата НЕ Е ЗЛE да имат предвид НЕ само мнението на Администраторите на Blog.bg, но И НА Останалите участници в тази "ИГРА"- Интернет комуникация!
И ВСЕ ПАК, към Администраторите на Blog.bg - споделям и поддържам И КАЗАНОТО в Коментар 13!!!
Поздрави!
цитирай
27. baletlnetpepas - Браво бре vselenche
22.08.2008 23:46
от къде тази сигурност, че "И НА Останалите участници в тази "ИГРА"- Интернет комуникация!", аз също съм участник, а ето, че не споделям мнението на администраторите - анонимници. Или какво ще ми кажеш, че след като не споделям мнението на администраторите - анонимници, аз не съм участник в тази игра. Личното ми мнение е че истинските паразити в мрежата пишат постове със заглавия от сорта на: ЗА МАЛКИТЕ ЧУДЕСА НА СВЕТА!, но не съм тръгнал да ги трия
цитирай
28. vselenche - @ 27
23.08.2008 00:15
Драги ми, господине/госпожо!
ЗАЩО тази злост?!
Това, което казвам в коментара си/26 - е, че съм по ПРИНЦИП против ТРОЛОВЕТЕ!!!
Що се отнася до АНОНИМНОСТТА, не съм й привърженик/почитател, НО след като се допускат АНОНИМНИ КОМЕНТАТОРИ, лично на мен НЕ ми пречи, че ЕКИПЪТ на Blog.bg НЕ ми е известен поименно.
Защо на Вас ЛИЧНО са Ви изтрили постинги от блога Ви, според мен имате пълното право да държите сметка на ЕКИПА на Blog.bg, т.е. дължат Ви обяснение. Дали ще го направят поименно редакторите, или като ЕКИП Blog.bg - според мен по-голяма тежест/отговорност ще има, ако излязат като ЕКИП. То е нещо подобно като редакционните статии на вестниците.
Що се отнася, драги ми господине/госпожо до постинга ми със заглавие "За малките чудеса на света!" бъдете спокоен/на ТОЙ НЕ Е в "Избрани"!!! А какво аз лично ще пиша/публикувам в МОЯ си блог, това си е моя работа(ако НЕ нарушавам ПРАВИЛАТА на Blog.bg), а Вас не Ви карам да ме четете, а да МЕ ТРИЕТЕ няма как!!!
Поздрави, уважаеми/уважаема!
цитирай
29. zemaria - Хахаха,
23.08.2008 00:15
Този моабет ще го четете тази година, догодина и до амина. Уважаемият блогбг ще ви обяснява едни и същи неща, а вие ще го питате през три месеца-времето, през което ще изпуска парата ви.

Драги приятели,
Няма как да искате оценки на постинги, различни от сегашното статукво и няма как да искате критерии за избрани, извън дъртия субективизъм и заигравките на дежурните администратори. Защото за тях блог бг чрез вашите творения не е само кенеф, забава и начесване на егото, ами и нещо много по важно
Блог бг е политически и рекламен инструмент, стока за продаване.
Чрез модерацията могат да се манипулира обществено мнение, нагласи и всичко, което струва пари. За което доста хора са готови да дадат пари. Друг е въпроса колко е вярно, или просто екипът иска да го представи като стока. Дали търси купувачи тепърва, или отдавна ги е намерил- но това е без значение. Важното е, че си вярва, надъхва и гради самочувствие, че това е така. Кой би направил нещо срещу егото си?
Каква е офертата пред чичко Паричко:
-който изберем ние, го четат десет, до сто пъти пъти повече, който не го изберем, го четат приятелите му-50 души
-в блога пишат хора с най различни позиции, често с нестандартна и оригинална гледна точка, пишат и доста сериозни хора с влияние сред широки среди-техните работи се препечатват в няколко онлайн издания.
-само избраните неща се препечатват- защото само избраните от модераторите неща се четат.
Защото юзерът е мързелив и ленив, а нетинформацията-изобилна.
Ето, съвсем правилно, от това хората от екипа са решили да изкарват пари.
Примерно, ако пишеш срещу общоприетото мнение на статуквото за Грузия, ти нямаш шанс да излезеш в избрани. За целта предлагам да се спуснат до природонаселението елементите на договора и концепцията ,която трябва да се съблюдава от модераторите, както и списък на темите и лицата, които може да разискваме или плюем.
Да играем феър плей, разбирате ли..
Обаче има нещо друго.
С дълбоко съчувствие прочетох за катастрофата в началото на август на двама от екипа. За което им съчувствам и искам час по скоро всичко да е зад гърба им.
Причината за тази катастрофа е ясна-простотията, ширещата се арогантност и изобщо средата, която сътворихме.
Нека останалите от колектива си помислят каква е тяхната вина.
Ще кажете-каква връзка има? Всеки път, когато пускате глупост в избрани, което се случва прекалено често; когато не сте на работа, или пренебрегнете стойностни неща, за сметка на простотии, когато изпълнявате политическа поръчка или просто робувате на повърхности пристрастия, или избирате отпред т.н кенефна градска литература -сиреч просто не си гледате работата-вие я поливате. Поощрявайки простотията-ако позволите да перефразирам Солженицин, вие не само й давате самочувствие и арогантност, но я сеете в живота ни, където може да даде своя плод в лицето на насрещно движещо се в нашето платно ауди. Като не наказваме и дори не порицаваме пишещата снобееща и със самочувствие кухота, не просто съхраняваме нахалството и ужасяващото й въздухарско его,но и подкопаваме за новите поколения всякакви основи на справедливостта.
Младите свикват, че арогантното нахалство, изразено в суетна логорея винаги носят успех, а подлостта никога не се наказва и винаги носи благополучие. Тежко и опасно е да се живее в такава държава.
цитирай
30. baletlnetpepas - Прощавайте vselenche
23.08.2008 01:31
явно не съм Ви разбрал.
Съжалявам за грешката си.
цитирай
31. thomas - @zemaria
23.08.2008 01:50
Усещал съм и друг път, че в теб има много мисъл. Поколон! :-)
цитирай
32. cornflower - zemaria
23.08.2008 07:14
И аз те поздравявам!
С други думи блога, който сами сътворяваме е огледало на живота, в който пак ние сме безсилни да въдворим ред!
цитирай
33. lyudmilstefanov - 1. Защо съм в блог.бг? 2. Какво предлагам?
23.08.2008 08:18
1. Започнах да пиша в блога, защото се чувствам социално изолиран. В по-млада възраст съм бил член на философски клуб, клуб по фантастика и пр. и имам потребност от такъв тип диалогична среда. Но последните години не отделях време да откривам съмишленици, да се събирам с тях и да предприемаме нещо заедно. Така че за мен блога е първа стъпка към реални контакти с живите хора.
2. Струва ми се, че блог.бг може да подпомогне контактите между хората и желанието им да се "намерят", като:
- на начална страница се показват по-голям брой "Последни постинги" и те не стоят на най-неудобното място;
- в избраните постинги престояват повече публикации за по-малко време;
- разшири броя на категориите /на мен ми липсват категории като: психология, притчи и афоризми, предложения за съвместни изяви или Търся съмишленици/
- предлагам и да се разработи по-подробна анкета, която да се попълва по желание, и в която участника да казва повече за своите цели, стремежи, мотиви, опитност и т.н. Мога и да дам някакви предложения за такава разработка.
Относно почистването на "троловете": мен лично най-много ме тровят разни хора с фашистка и всякаква мизантропска идеология. Доволен съм, че биват системно изтривани.
цитирай
34. анонимен - напълно съм съгласен
23.08.2008 09:08
с мнението на блогер - блогбг
цитирай
35. baletlnetpepas - До анонимните модератори
23.08.2008 10:58
Приятели,
възползвах се от правото си на отговор срещу тази публикация, която обижда честния тролски род. Според всички елементарни правила на разпространение на слово имам право да бъда поставен насъщото място, където е била и обиждащата и накърняваща достойнството ми публикация. Моля, статията ми - "Трол - това звучи гордо", да бъде поставена в секцията избрани, точно както статията "Август в Blog.bg".
Благодаря ви предварително и искрено се надявам, че няма да ме разочаровате за пореден път.
цитирай
36. minavam - Малко по темата
23.08.2008 11:09
Не е ли възможно да се раздели главната страница на две части (примерно) - в едната да са избрани публикации избрани от модераторите, в другата - предложени от самите блогъри? Така хем овцети ще са цели, хем вълкът ще е нахранен, хем на пастира лека му пръст. В избраните публикации да има опция "гласувай за този пост", а не да се гласува за конкретен автор. По този начин най-много гласове ще отиват за определен материал, който има шанс да изплува.
Плюс, хубави неща да могат да се появяват в Избрани дори да са написани преди време. Минавам през нечий блог, случайно се натъквам на хубав текст - предлагам го за Избрани, ако някой го харесва - гласува.
Тогава трябва да няма възможност да се предлага за Избрани един и същ текст.
Нещо такова.
цитирай
37. innuendo - Искам списък с троловете!
23.08.2008 11:26
СЕГА!
цитирай
38. valsodar - Искам числата от тотото ! Веднага !
23.08.2008 12:21
Още някаква поредна глупост ?
Не разбирате ли, че тази тема е направена да се открехне за малко вратата и да излязат лаещите кучета ?
цитирай
39. baletlnetpepas - Слушайте валсодар
23.08.2008 12:31
той ги знае тези неща
цитирай
40. gahan11 - голяма борба за Избрани има тук
23.08.2008 12:44
Модераторите могат по-често да добавят постове в Избрани, т.е. повече творби ще влизат там. Така стойността им ще падне, но пък ще има по-малко сърдити. Относително е, кое е стойностен постинг. Лично аз влизам в Пследни постинги и си търся нещо, което ще ми хареса или харесвани от мен автори. Почти не обръщам внимание на Избрани, освен ако не ме грабне заглавието или познат от мен автор. Интелектуалците, които само плачат за Избани, да си направят отделен блог-сайт и ще имат по 20-30 прочитания на ден. Това е реалността, такова ни е обществото.

Против съм изтриването на бандата, въпреки че винаги са се заяждали с мен, както и аз с тях. тлнет е заядлив, но остроумен и ще липсва на блога. Смял съм се на глас на негови публикации. Хората, които редовно плачат от него и бандата, претендират за интелект, капацитет и духовна зрялост. Това не е начина да се отървете от него(тях)
цитирай
41. garzinia - ЗДРАВЕЙТЕ
24.08.2008 13:24
ОТ СКОРО СЪМ РЕГИСТРИРАНА ПРИ ВАС И МИСЛЯ ЧЕ ПРАВИЛНО ПОСТЪПВАТЕ КАТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ВЪВЕДЕТЕ ПРАВИЛА И РЕД.
цитирай
42. artanis - според мен
24.08.2008 13:47
blog.bg не трябва твърде много да се вживява в ролята на Биг Брадър. Но горе-долу ми е все тая.

поздрави:
цитирай
43. kalbotobg - ...
24.08.2008 17:46
Вината е моя , че не ви открих навреме. Имам няколко предложения които незнам дали имате възможност да реализирате .
Въвеждане възможност за регистриране на групи, модерирането им от повече от един регистриран вече в blog.bg блогър и позволения за даване на право да бъдат редактирани постинги от списък от регистрирани членове. За всеки постинг да може поотделно да се избира право за четане и писане на коментари за група, за регистрирани и за анонимни .
За класацията може би ще е по-просто да дадете една връзка на първа страница към списък с класации които блогърите да си организират сами , въвеждането на членство в групи би улеснило това.
цитирай
44. baletlnetpepas - И аз имам едно предложение
24.08.2008 18:21
нека седнеем по човешки и да си поговорим - ние потребителите и вие админите. Всеки човешки разговор започва с представянето един на друг. И така моля ви - представете се!
цитирай
45. анонимен - Проследих скандала внимателно...
24.08.2008 22:39
Изводи:
1. Някои блогъри използват абсолютно недопустим език. Когато са регистрирани, блоговете им следва да бъдат заличавани. В случая администраторите постъпиха съвършено правилно.
2. Но администраторите не могат и не трябва да ни пазят от анонимни нападки и от анонимни простащини. За целта съществува опция за ограничаване на коментарите, която всеки блогър поотделно си решава дали да използва.
3. Голяма "заслуга" за скандала имат блогъри като turbo4 и valsodar, които, макар и да не използуват най-вулгарните думи, се държаха отвратително в свои писания. Това са индивиди, обладани от желанието да висят непрекъснато в ИЗБРАНИ, макар че лицемерно непрекъснато отричат това си долнопробничко желание.
4. Нищо особено не се е случило в блога - има справедливи санкции, има и разобличени подстрекатели.
Поздрав за всички нормални блогърки и блогъри!
цитирай
46. thomas - @blogbg
24.08.2008 22:56
Някъде в "програмната" си реч по-горе бяхте казали, че едно от изискванията за присъствие на първа страница е освен материалът да е интересен (и то за широк кръг от хора), и авторът му да е грамотен.

Погледнете този прясно изгрял на челно място постинг:

http://dokato.blog.bg/viewpost.php?id=226236

В него виждаме точно обратното - още на втория ред пише олимпЯда, по-нататък бисерите не спират или поне - омекват, а изказаното мнение не надхвърля емоционалната дълбочина на телешки възторг...
цитирай
47. valsodar - thomas , правописните грешки са пренебрежимо малко
25.08.2008 10:08
А и нека да не забравяме, че блогосферата не е място единствено за изява на журналисти и филолози - всеки пише съгласно възможностите си.

При мен преди първа редакция обикновенно си бъка от грешки, дължащи се повече на фонетичния шрифт и бързината на писане . :)))
цитирай
48. thomas - @valsodar
25.08.2008 10:26
Изобщо не си прав. Естествено, че всеки пише според възможностите си (ако не го е срам), но за да бъде някой в Избрани, то е редно възможностите му да се отличават от тези на масата.

И никой не те кара да пускаш редакцията, която бъка от грешки (след като има и вградени в браузърите средства за проверка на правописа), нито да ползваш "фонетичен шрифт", каквото и да значи това, още по-малко - да пишеш бързо ;-)
цитирай
49. valsodar - Да, но предпочитам преди всичко да пиша за това което искам
25.08.2008 10:57
и едва на второ място за тези , на които ще им се понрави :)))
Като толкова се дразниш, защо не почнеш работа като редактор ? :)))
цитирай
50. thomas - @valsodar
25.08.2008 11:06
Щом пишеш чак на второ място за тези, които ще те четат, можеш да си пишеш в DOC файлове и да си го държиш на собствения компютър :-) Блогът, въпреки често личния му характер, се пише главно заради това, че някой ще го чете.

А за съвета... ти шегуваш ли се? Предлагаш ми като ме мразят миризмите на гнило, да започна работа в службите по сметосъбиране!? ;-)
цитирай
51. valsodar - Ами да, таман ще пребориш собствения си демон :)
25.08.2008 12:15
Това което ни дразни в другите, е обикновенно това което ни е страх, че може да се случи на нас ! :)))
цитирай
52. thomas - :-)
25.08.2008 15:53
ОбикновеНо. Ако ме е страх, че може да ми се случи такова нещо, то не се отнася до мен, а до тези около мен. Само че не е и точно страх, а по-скоро гнус ;-)
цитирай
53. анонимен - Няма да ми закачате Томас!
25.08.2008 17:59
Той плющи по Хонг Конг, Бангкок и Венецуела.
цитирай
54. minavam - Още едно адекватно предложение - ...
27.08.2008 13:16
Още едно адекватно предложение - моля, въведете функция игнор-бансет-натрапник за да "използваме инструментите за модерация, които сте ни дали, в крайна сметка ние сме стопаните на собствения си блог."
И ми е премило-предраго да забележа че не сте отвърнали на въпроса на коментар 8. cornflower "в категория ИЗКУСТВО се ориентират творби само на cefulesteven и hristam /без да съм срещу тях"?
Аз съм против реални срещи на модераторите с блогъри - това е желанието на натегачи. Но челната страница има крещяща нужда от редакционна поправка.


цитирай
55. victoriavselena - за valsodar
27.08.2008 13:53
това, което ни пречи или харесва в другите е нещо което със сигурност го имаме в себе си. Другите са наше огледало и ние виждаме в тях само това, което има в нас.
цитирай
56. extremyst - виждам че на личното не сте
28.08.2008 16:26
отговорили затова ще попитам и тук-каква е причината да изтриете OMGUPRIVATEROOM?!?!?! И то без никакво предупреждение.Ако е имало някакъв проблем защо не сте написали едно лично и този проблем да се оправи?Или какво триете наред без дори да има обяснение защо?Надявам се поне тук да ми отговорите и да не изтриете коментара ми.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blogbg
Категория: Технологии
Прочетен: 2021403
Постинги: 87
Коментари: 2128
Гласове: 4885
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031