Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 10:21 - Малко статистика за Blog.bg
Автор: blogbg Категория: Технологии   
Прочетен: 31704 Коментари: 57 Гласове:
69


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В следващите няколко реда ще ви разкажем какво точно представлява Blog.bg в чисто технически аспект.

Самият сайт е разположен върху няколко сървъра в място наречено Co-location и представляващо помещение с определена температура, влажност и противопожарна защита. Как изглежда един такъв център, може да видите на снимката по-долу.
 
image

Всичката тази техника се поддържа от нашите системни администратори и от екип от програмисти. 
Освен всичко това имаме отделни сървъри, които съхраняват всички ваши публикувани постинги  и/или вашите чернови, като за да са защитени данните, всички харддискове  са дублирани. 

А за да си представите колко информация се обработва дневно, ще ви споделим малко статистика:

Всеки ден сайтът се посещава от над 60 хиляди потребители,а посетителите му преглеждат над 150 хиляди  страници!
На ден се публикуват над 3 хиляди статии, като една голяма част минават през модерация. Коментарите, които се публикуват под статиите, са повече от 4 хиляди!

Всичко това се обработва всекидневно от нашите сървъри, а за да можем да предложим качествена услуга, се налага постоянно да инвестираме в най-новите технологични решения.
Представете си каква инвестиция е необходима, за да се поддържа цялата тази технология!

А сега си помислете и за нашите модератори. Всеки ден нашият екип преглежда голяма част от постингите и коментарите. Също така отговаря на вашите съобщения, съобщава  за технически проблеми на екипа от програмисти, който  се грижи за сайта и същевременно обработва вашите предложение и мнения за това какво може да се подобри в Blog.bg. 
Нашето най-голямо желание е да успеем да отговорим на всички ваши запитвания и споделени проблеми, за съжаление, понякога ни се налага да реагираме и на лични нападки и дрязги, а това понякога води до забавяне на решаването на даден технически проблем.

Надяваме се, че в тези няколко реда сме надигнали малко завесата и сме ви показали защо понякога е трудно да реагираме веднага на получените от вас сигнали!

И понеже обещахме, че ще надигаме завесата за това какво се прави в Blog.bg, ето и последните неща, които подготвихме:
  • Ще се добави възможност да сигнализирате на модераторите за неуместен или нецензурен коментар, чрез нея ще можете да сигнализирате директно на модератора и той да вземе мерки.
  • Както споменахме по-горе, ще премахнем категориите на блоговете  и ще създадем категории на постингите.
  • Подготвили сме редакторска политика, която ще пуснем публично и по която ще бъдат оценявани постингите  и ако те отговарят на редакторската политика, ще получават по голяма тежест!

Надяваме се, че тези извинения  ще дадат  възможност за по-голяма прозрачност. 

С пожелания за успешен ден,
Блог .бг 



Гласувай:
73



Следващ постинг
Предишен постинг

1. paravankofivan1 - Колко още да чакам,
03.02.2012 10:39
за да се оправи моят проблем -
безпризорност,непоказване на новите ми постинги
на първа,където се показват ВСИЧКИ ДРУГИ...

Нищо не ми се отчита,затова се кръстих НЕВИДИМ.

Нали не е съзнателно това - от 8 месеца не ми се оправя положението.
Писах ви на няколко пъти,ала напразно. Поне ми отговорете
като анонимен,не ви искам личните данни.
ИМАТЕ ЛИ ТЕХНИЧЕСКИ КАПАЦИТЕТ ДА МИ ЦЕНТРОВАТЕ ПРОФИЛА
ИЛИ НЕ?...Чакам компетентен отговор - вече без измъкване
и без забъшване...Възрастни хора сме - не си играем на чилик,нали?
цитирай
2. smani - Снимката е много красива!
03.02.2012 10:39
Снимката е много красива!
цитирай
3. smani - paravankofivan1
03.02.2012 10:41
Модераторите са симпатични младежи! :)
цитирай
4. tsvetanandreev - А девойки
03.02.2012 11:33
има ли,щото съм необвързан,та...
цитирай
5. анонимен - Извън предложенията
03.02.2012 11:41
ми до този момент, също бих искала да подкрепя друго предложение, което видях - да се върне опцията "изтриване" на постинги.
Поздрави.
цитирай
6. анонимен - снимката е добра, но можехте да покажете и някоя на модератор:)))
03.02.2012 11:58
аз имах неблагоразумието да покажа една (взета от нета - да ме прощава АСТА) и веднага бях наказана. И както казва paravankofivan1 ни в първи се появявам ни в последни:((( Не, че имам нещо против, който иска си ме намира, но елементарното възпитание изисква поне да ми кажете две думи - "Така и така, сгази лука, сега си кусай попарата". Явно модераторите са невъзпитани? Прави ми впечатление, че който го скрият от "последни", веднага прави нов профил...хм, може пък това да ви е целта? Как тогава ще се фукате, че се публикуват над 3000 статии на ден? Аз засичам стотина, максимум 200 активни профила. Никъде не пишете колко регистрирани потребители има сайта. Едва ли и ще отговорите, защото 80% от тях са кухи.
Мога още много да ви напиша, ама като знам, че мълчанието е злато, се въздържам. Грейте ми в златно, в тази криза златото е най-ценно, но не ни заблуждавайте, че повдигате завесата. Всичко горе, което сте написали си е само празно бръщолевене, отчитане на дейност и неща, които някой едва ли го интересуват.
Та, последно, не ме интересува как изглежда машинарията ви, нито залите ви, нито температурата в тях, нито сървърите, дет' са разположени на Мачу Пикчу:((( Аз искам да се забавлявам в блога си, но вие сте лишени от чувство за хумор и не разбирате това. Както и 50% от регистрираните тук. Реването на умряло е на почит в Болг.бг. "моля другарко, тя ми каза, че съм овца, изтрийте я"...Същите тези оплаквачи, най-редовно посещават блогове със свади и коментират анонимно, но иначе от чистичките си блогчета се мляскат и гушкат.

Едно предложение! Създайте категория "хумор" който иска да си пише там, онези с ампутираното чувство за хумор, да не посещават такива блогове. Ако пак реват и точат сополи, просто да не им се обръща внимание.

В МОЯТ БЛОГ, искам да споделям това, което МЕН ме интересува и вълнува, а не това, което ВАС, налагайки ми цензура. В противен случай, блогът няма да е МОЙ, а ВАШ, нали?
цитирай
7. blogbg - До mar866
03.02.2012 12:07
Здравейте,

Данните за посещаемостта са публични, измерват се от компанията Gemius и може да ги откриете редовно в списание .net. Тъй като компанията е една от най-големите в измерването на Интернет сайтове едва ли биха рискували да публикуват неточни резултати.

По отношение на забавлението - да нямаме нищо против хората да се забавляват в Блог.бг, това е и една от основните цели тук, но забавлението трябва да не е в разрез с правилата. Публикуването на снимка без разрешение на нейният автор е нарушение на правилата както на Блог.бг така и на българското законодателство.
Колкото до изтриването на блогове - по скоро налагаме бан и то в случаите когато имаме отправени лични нападки и квалификации към даден потребител.
Обикновено оплаквания от вида - "Моля другарко" както ги наричате Вие, се преглеждат от модераторите и в случай, че съдържат обидни квалификации се налага бан. Това ясно е оказано в правилата на "Блог.бг".

Колкото до категорията "Хумор" - имаме отделна категория - "Забавление" и мислим, че тя отговаря на това което търсите! Въпреки това, още веднъж подчертавам, че няма да толерираме персонални нападки към други блогъри било то и в тази категория!

С уважение,
Блог.бг
цитирай
8. анонимен - Мен ме интересува залата на РАКА на ...
03.02.2012 12:10
Мен ме интересува залата на РАКА на блогбг, искам още снимки на модераторите и администраторите и всички, които сте там:)))
цитирай
9. blogbg - Мен ме интересува залата на РАКА на ...
03.02.2012 12:17
alllyallly написа:
Мен ме интересува залата на РАКА на блогбг, искам още снимки на модераторите и администраторите и всички, които сте там:)))


На този етап не предвиждаме такава възможност. Причините са продиктувани от съображения за сигурност.
цитирай
10. анонимен - Майтап бе Уили:)))
03.02.2012 12:30
blogbg написа:
alllyallly написа:
Мен ме интересува залата на РАКА на блогбг, искам още снимки на модераторите и администраторите и всички, които сте там:)))


На този етап не предвиждаме такава възможност. Причините са продиктувани от съображения за сигурност.


Шегувам се:))
цитирай
11. анонимен - до blogbg
03.02.2012 12:35
пак се измъквате, не отговорихте защо не ми отправихте предупреждение? Казах снимка от нета, такава, с каквито е пълен гугъла, щом натиснеш "имиджис". От кого да искам разрешение? Защо блогове, с мои лични снимки и вулгарни квалификации за мен, се мъдрят на първа страница? Можете да разгледате блога ми, да го сравните с други, пък тогава вадете ножицата.
Казах, не го приемайте като мрънкане, но не прилагайте двоен стандарт. Това, че не ви пиша ЛС и да се жалвам е мой личен избор. Под достойнството ми е да моля (както казваше един приятел).
Защо не изтриете кухите регистрации? Защо един човек може да направи 50 такива? Каква е целта ви...или ще се оправдаете с липса на време и изключително големия обем работа?

А за добрият тон в Блог бг само ще ви попитам. Това на какво ви прилича на добър тон ли? Искано ли е разрешението ми за снимката? И всичко това, написано по повод на мой постинг, в който някой луд се е разпознал.

http://alllyallly.blog.bg/zabavlenie/2012/01/24/pazi-boje-sliapo-da-progleda.888793

писаници от рода на:

12. alllyallly - Айде бе курво мара866 кажи, че лъжа ...
24.01 22:55
Айде бе курво мара866 кажи, че лъжа за Маринела....ще ти одобря коментар само ако кажеш истината колко си смотана и изобщо как викат на хора които нямат грам ЧОВЕЩИНА????
цитирай
Няма по- долна курва от теб марийке, жалка си и всичко което пишеш са пълни глупости....не можеш да ме засегнеш, но за друг човек ще те мачкам като гнида, каквато си!!!!!!!!!!!!
------------------
Значи това, може да се мъдри 2 дни на първа (и не само този пост за мен, а и за други хора) и то защото никой не се е оплакал. Къде са модераторите ви? Не трябва ли да четат още в момента на появяването на всеки нов постинг?
Хайде сега ми кажете какво толерирате и какво не?
Не ви пиша на ЛС, извинявам се, че занимавам аудиторията с "единични" случаи, както сигурно ще кажете, но те никак не са "единични" и касаят повечето от активните блогъри.
Лек ден ви желая, няма да ви занимавам повече, безмислено е
цитирай
12. blogbg - mar866 - оплакване
03.02.2012 12:45
Здравейте,

Личните съобщения са именно за случаите когато има нарушение което не е било забелязано от модераторите. Не го намираме за мрънкане или оплакване.

По отношение на снимките от нета - това, че се намира чрез Google Images не значи, че снимката е без авторски права или, че сте получили разрешение от собственика и да я използвате.

Ако желаете да слагате безпроблемно снимки, то може да използвате ваши собствени или да потърсите във Flickr.com като зададете търсене Creative Commons. В този случай, трябва да посочите автора на снимката.

Ето тук - http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/bg/ може да се запознаете с различните типове лицензи за съдържание.

Също така, както сме посочвали не еднократно и както е посочено в Общите условия на Блог.бг - коментарите под постингите са право и задължение на самите потребители! Вие имате инструменти с които да блокирате или изтриете нежелани коментари.

Надяваме се, че с това изяснява ситуацията.
Ако имате допълнителни въпроси, моля пишете ни чрез лично съобщение, или на адрес blog@investor.bg.



цитирай
13. анонимен - Blogbg mar866 е фейк хейтър, тол...
03.02.2012 12:55
Blogbg mar866 е фейк хейтър, толкова ли не е ясно?:)))
Жалбите от фейк- хейтър са смешни. Освен това ме мисли за баба си:) И как се обижда някой фейк хейтър...не е ли малоумщина. Хем мрази всички, хем се оплаква...е тази болест не я знам...
Снимката за която реве тук е сника на гол идиот, взета от нета, но според мар866 е на модертора на блоогбг....Фейк хейтър, какво е това животно? :)))
Хем иска свобода на словото, хем се жалва...ама моля ви се каква е тази смехория?:))) МАр, която смята, че хората са стари и млади сега реве, че са я обидили? А кой си показваше интимните неща с цел да намери някой да и се върже???Цинично и невъзпитано хейтване ....Ужас, възмутена съм...тук не е гепи ме.ком!!!
цитирай
14. анонимен - до blogbg
03.02.2012 12:58
има една приказка "Господи, аз ли грешно се моля, или ти грешно ме разбираш", която важи и за вашия отговор:(((

- питах, защо не ме предупредихте, че ще бъда наказана? не ми казвайте от къде да вземам снимки, аз си знам...

- питах, защо се позволяват по 50 регистрации на един човек.

- питах, защо постинг с вулгарни квалификации стои 2 дни на първа, защото това, което ви посочих по-горе, не са коментари, а нещо написано в постинг.
хубавото е, че на тази "особа" никой не й обръща внимание, та ми е все едно какво и за какво ще пише.

няма да ви пиша ЛС, аз не пиша и не отговарям на такива - въпрос на принципи

хайде, останете си със здраве...
цитирай
15. анонимен - Мар866 смешно е хейтър да реве, че те ...
03.02.2012 13:04
Мар866 смешно е хейтър да реве , че те обидил някой който мразиш!! Хайде стига рева. Точно ти ли? Не съм аз проблема ти, не съм ти баба, не съм ти и леля, не съм ти никаква.
До кога блогбг ще допуска регистрации на хора с видимо нестабилно прихично поведение. Като мразиш, защо плачеш , когато те мразят? :)))
мар866 не си ли ти тази, която пуска слухове за личния ми живт, че живея с гей и имам 6 деца??? Измисляй си каквото искаш, но спри да плачеш с крокодилски сълзи:))
цитирай
16. анонимен - Сега, ако баннете alllyallly, а ...
03.02.2012 13:21
Сега , ако баннете alllyallly, а оставите фейка хейтър mar866, ще кажа само: Хубава работа, ама ''българска'':)))))
Реалните профили тук сме единици, банвайте ни, за да вирее по- добре простащината и да могат хейтърите да мразят без да бъдат обиждани:)) Искам да знам КОГО съм обидила, някой знае ли КОЙ е тя, защо според вас е анонимна, неизвестна и не е ясно защо мрази непознати?!?!?:)) Не, че ме интересува, но да обиждаш някой , който в същност е НИКОЙ е като да нараниш и досадиш на фейк от Пазарджик за който се знае само, че никой нищо не знае:))))
цитирай
17. mileidi46 - Здравейте блог.бг,
03.02.2012 13:29
сигнализирах за проблем преди три дни,че нямам достъп до собственият си профил и до блог.бг като сайт -изцяло !!! Във всеки друг бг-сайт влизам без проблеми на секундата-само в блог.бг-НЕ!!!И така трети ден.Днес успях да се вмъкна чрез друг линк..но незнам докога..Никой не благоволи да ми отговори, какъв е и защо имам проблеми да влезна във вашият сайт, в който имам профил!!!
Все още чакам отговор...
цитирай
18. blogbg - Здравейте,
03.02.2012 13:35
Може ли да ни кажете от кой email адрес сте ни писали.
Преди два дни отговорихме на потребител с такъв проблем и причината беше с кеша на неговият браузър.
Получихме три съобщения от него и не сме отговорили само на последното, тъй като не съдържаше информацията която ни беше необходима за да предприемем действия.

С уважение,
Здравко Здравков
Project manager
цитирай
19. mileidi46 - писах ви от емаил: mileidi46@live. ...
03.02.2012 13:41
писах ви от email адрес : mileidi46@live.it
цитирай
20. blogbg - Otnowo
03.02.2012 13:46
mileidi46 написа:
писах ви от email адрес : mileidi46@live.it


Може ли да ни пишете отново с проблемът, тъй като по някаква причина писмото Ви не е стигнало до нас. Най-вероятно е било филтрирано от спам филтър.
Ако може използвайте друга поща.

Поздрави,
Блог.бг

цитирай
21. dushka - Здравейте, блог.бг!
03.02.2012 13:52
Предполагам, че е възможно техническо решение за блокиране на даден блогър, да не може да влезе в блога на който и да е от нас. Така ще се сведат до минимум оплакванията до вас.
цитирай
22. mileidi46 - Благодаря!!!
03.02.2012 14:05
blogbg написа:
mileidi46 написа:
писах ви от email адрес : mileidi46@live.it


Може ли да ни пишете отново с проблемът, тъй като по някаква причина писмото Ви не е стигнало до нас. Най-вероятно е било филтрирано от спам филтър.
Ако може използвайте друга поща.

Поздрави,
Блог.бг


Тогава ще ви обясня проблема на лични ,тъй като е по- лесно и за мен!!
Приятен ден и успехи с проблемите ви пожелавам на целият екип
с уважение : милейди46
цитирай
23. blogbg - Уважаеми Полигор,
03.02.2012 14:10
Моля не превръщайте тази статия в поредното място за решаване на проблеми от частно естество. Моля ако имате забележки, да ни пишете на лични съобщения или по email, който добре знаете!
цитирай
24. анонимен - Предполагам, че е възможно техн...
03.02.2012 14:17
dushka написа:
Предполагам, че е възможно техническо решение за блокиране на даден блогър, да не може да влезе в блога на който и да е от нас. Така ще се сведат до минимум оплакванията до вас.

Да припомня, че изцяло подкрепям това предложение!
цитирай
25. trubadur - Да, добре, изтривам коментара си, но горе
03.02.2012 14:36
blogbg написа:
Моля не превръщайте тази статия в поредното място за решаване на проблеми от частно естество. Моля ако имате забележки, да ни пишете на лични съобщения или по email, който добре знаете!


двете мадами са го обърнали на пазар:)
цитирай
26. анонимен - Добре д-р Злобюл, къде ти е клиниката?:)))
03.02.2012 16:02
min4o написа:
alllyallly написа:
Сега , ако баннете alllyallly, а оставите фейка хейтър mar866, ще кажа само: Хубава работа, ама ''българска'':)))))
Реалните профили тук сме единици, банвайте ни, за да вирее по- добре простащината и да могат хейтърите да мразят без да бъдат обиждани:)) Искам да знам КОГО съм обидила, някой знае ли КОЙ е тя, защо според вас е анонимна, неизвестна и не е ясно защо мрази непознати?!?!?:)) Не, че ме интересува, но да обиждаш някой , който в същност е НИКОЙ е като да нараниш и досадиш на фейк от Пазарджик за който се знае само, че никой нищо не знае:))))


Като ти гледам блога и коментарите при други, не си добре. Погрижи се за себе си. Хиперактивността не е диагноза, тя е последица.

цитирай
27. blogbg - Всъщност е същият като пр...
03.02.2012 16:21
shtrakalka написа:



Всъщност е същият като преди. За тази година обаче има за цел значително да подобри правописа си, и влага далеч повече старание:)
цитирай
28. polopot - Кога можем да очакваме началото на ...
03.02.2012 16:37
Кога можем да очакваме промените да влязат в действие ?!

За да можем да се "подготвим" подобаващо...:)
цитирай
29. blogbg - Началото на Март
03.02.2012 16:43
Здравейте,

Очакваме да стартираме в началото на март. Но ще ви държим в течение, тъй като има много технически особености, и по скоро това е срока в който желаем да стартираме.
цитирай
30. smani - А девойки
03.02.2012 16:47
tsvetanandreev написа:
има ли,щото съм необвързан,та...


Несъмнено има, предполагам, че са очарователни. :)
цитирай
31. valsodar - Те тия промени, можеха да си вървят ...
03.02.2012 17:03
Те тия промени, можеха да си вървят от години насам. :)
Например, в почти всички сайтове вече, под всеки един коментар е заложена опция, задействаща се с бутонче "Обиден или неуместен коментар" - в случая натискането му, може да известява едновременно този, който го е направил, модераторите и собственика на блога - така ще се види кои са тънкообидчивите в сайта и какво травмира най-силно тяхната префинена душевност. Инак сме изцяло в сферата на доносниците и тайните ченгета.

Редакторската политика... ами че тя си бе ясна още преди три-четири години, даже вие самите пускахте постинги, с редакторските ви критерии на които трябва да отговаря един постинг, за да попадне на първа страница в сайта, само дето вие първи ги забравихте! :)
Не е ли по-добре, в първа страница на сайта да излизат единствено последните постинги в сайта, наместо отново да заложите бомба със закъснител?

За категориите на постингите - това си е действаща опция в момента, уточнете се все пак - ще променяте ли, ще ашладисвате ли или просто ще пребоядисвате?!!

Имам чувството, че наместо реформи в сайта ще се направи един лек лифтинг и ще се плесне щастливо с ръце. Като сте казали "А", ами кажете и "Б" !

Имате предостатъчно добри предложения за сайта отправени ви до тук, на страниците на вашият блог. Кое от тях ще приемете си е ваша работа, но диалога с потребителите на сайта може да ви е само от полза. :)
цитирай
32. trubadur - И все пак
03.02.2012 18:19
ще се премахне ли практиката едни и същи потребители да монополизират първа страница, която доведе до там, че въпреки многократните критики на хора, намиращи, че е недопустимо групичка блогери да затлачват сайта, тези са постоянно там?
Разнообразието е жизнено важно за един сайт, и ако и при новата платформа Цефул и Йотова пак са вечно на първа, то ще е,преоблякъл се Илия...
Писах имейл, ама пак да повторя да ми свалите бана.
Моите постинги са със стихове и не вредят на никого.
цитирай
33. diadokolio - Полезно е, че повдигате завесата!
03.02.2012 18:45
Добра да е вечерта Ви, Уважаеми Дами и Господа, от Блог.бг!
Благодаря Ви, за отвореността Ви към нас, потребяващите!
Доволен съм, че вече година, мога да споделям опита си и да чета полезни неща!
Чета коментарите и се чудя, какви са проблемите, когато сме поканени на гости, а домакините са си с правила в дома си?
Винаги започвам от себе си, а после излагам и мислите си.
Превърнах нивата в парк. Пристигат интересуващи се, но желаят да минават напряко, а не по алеите. Предупреждавам ги, а после ги изпращам с празни ръце.
Приемам Вашата предоставена възможност към мен, като пъзел.
Защо ли?
Защото имам 4-и внуци от 6 до 1 година.
Каките подреждат пъзели, а момчетата се ядосват и искат права.
Често съм чувал- "...остави го, той е малък, а ти разбираш...", веднага се противопоставям, малкото си е малко и няма място сред заниманията на големите, когато нарушава правилата.
Има теми, които не познавам, чета ги, но не си позволявам коментари.
Да, голяма консерва съм, но работя с мотиката и лопатата, плевелите имали желание, да, но не!
Чудно ми е, защо са тези вопли, за първа страница? Ако е интересно, лесно ще ме намерят и прочетат.
Има ли правила, които са различни в библиотеката и в кръчмата?
Да!
Било топло в библиотеката и влезли за да се наприказват, веднага ги предупреждавам, да млъкнат, а после отпращам. Имали свобода и права, да но на улицата, а не в сградата на мълчанието.
Много, от посещаващите библиотеката, знаят за моите занимания, влизат тук и ме питат- "...защо, някои от възрастните са толкова груби...?".
Отговарям им-"...градината е пълна с всякакви растения, колкото и да е прекрасен Вашият аромат, често ще сте неразбрани, преглътнете и преминете, влиза ви камъче в обувката, извадете го и го изхвърлете, но не губете енергия, за да се занимавате с камъчето...".
Тръгнем ли през акациева гора, ще са ни скъсани дрехите???
Гората ли е виновна или изборът ни, можеше и да заобиколим.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
34. boristodorov56 - Алхимията, която се подготвя с оценяването на постингите е голем майтап!
03.02.2012 19:25
Боже, боже - ние ли грешно се молим или те грешно ни разбират!

" ...последните неща, които подготвихме:

Ще се добави възможност да сигнализирате на модераторите за неуместен или нецензурен коментар, чрез нея ще можете да сигнализирате директно на модератора и той да вземе мерки.
Както споменахме по-горе, ще премахнем категориите на блоговете и ще създадем категории на постингите.
Подготвили сме редакторска политика, която ще пуснем публично и по която ще бъдат оценявани постингите и ако те отговарят на редакторската политика, ще получават по голяма тежест!"

За какво да сигнализирам на модераторите за какъвто и да коментар след като мога сам да го изтрия? Същото се отнася и за моите коментари.
Категорията на блоговете е напълно излишна.
Адекватността на редакторската политика е едно, но оценката на постингите нещо съвсем различно, нали така?
Оценка може да се прави по няколко критерия и тя е трудно да се осъществи, от който и да е редактор заради субективния характер на възприемане на чужди творчески усилия.
Количествените показатели - посещения, коментари, "+" или "-" са ясни.
Оценката на художествените, артистичните и творческите качествата на всеки постинг е нещо съвсем различно. Откровено казано - хората, които модерират този мегдан - които и да са, и както и да се казват - вече трайно са доказали, че са абсолютно субективни, непохватни и с несъразмерни реакции - с една дума - не бива да им се дава възможност за субективни изяви в тази деликатна и конфликтна работа.
Това е мнението ми и сигурен съм - почти всички блогери с повечко опит в блог.бг са на същото мнение.
Единствения критерий за оценка, който може да се приложи към всеки блог е по американски тертип - стойността на блога на пазара или неговата пазарна стойност. Те нашите блогчета са като блокчета за рисуване, но умни хора са измислили общовалидни и признати за точни начини за оценка с пазарни критерии на всеки сайт. По тези начини може да се оцени Блог.бг и всеки отделен блог тук - така както се прави с най-големите световни сайтове.
Веднага мога да ви постна тук каква е пазарната оценка на Блог.бг и на моя блог, ако разрешат админите да го направя.
Ролята на админите не може да бъде цензорска и даскалска, а по-скоро усилията им трябва да се насочат за осигуряването на спазването на правилата на играта - с еднаква мярка към всички, които ги пренебрегват.
Налагането на правила еднакви за всички постващи е най-важното нещо тук - заради липса на обективност и абсолютна незаинтерисуваност на администриращите блога досега доста интересни и значими блогери вече ги няма тук поради неадекватна реакция от тяхна страна!
Все пак работим за блог.бг!
От друга страна, който се страхува от щипане - да не се хваща на хорото!
Конфликтите, които се пораждат между блогерите са поради лична несъвместимост и не бива да са грижа на модераторите, а по-скоро тяхното задължение е да ги вкарват в цивилизовано русло.

Крайно време е да бъде превърнато в НЕОТМЕНИМ ЗАКОН правилото: критиката и обструкциите да се отнясят за идеи и мнения, а не за личностите, които ги изразяват!

Накрая три съвета:
- Съсипвайте блог.бг по-планомерно, но не толкова методично, защото на мен ми е интересно да си шаря и дращя, и имам намерение да го правя и занапред!

- Намалете възможността блогове от един IP да не бъдат повече от три. Лично аз имам десет!

- Увеличете възможностите за по-голямо персонализиране и разнообразяване на външния вид на блоговете. Това е нещото, от което се нуждае неотложно мегдана и може да го направи още по-привлекателен. В настоящия си изключително скучен дизайн блоговете ни са като унифицирани северокорейски аскери настръхнали и готови да се справят с международния империализъм?

И още нещо - престанете да се вписвате в Любимите ми блогове по 5-6 пъти! Блога на блог.бг не ми е любим.

Тази откровеност ще ми коства ли бан?



цитирай
35. valsodar - Едва ли ще те баннат, по-скоро някой ...
03.02.2012 19:57
Едва ли ще те баннат, по-скоро някой да се пробва за малко да те извади от равновесие, чрез блога си или като анонимен.
Списък на модераторите няма да видим, техни снимки тоже, именно по тази причина - лесно е да правиш глупости, трудното е да си платиш за тях.

Както и да е - веселбата предстои.
Само да не се окаже, че преоблякъл се Илия, поогледал се - пак у тия!

:)))
цитирай
36. beckslover - Търсачката по време,
03.02.2012 20:45
от два месеца не работи.
цитирай
37. noir - ~ N ~
03.02.2012 20:48
Пичове, сигурно се гордеете с хардуера, но има още доста да поработите по оптимизацията на сайта.

В момента той е неприемливо тежък. 2010 и 2011 година бяха изключително силни за смартфоните и таблетите. В същото време един на пръв поглед лек сайт като Вашия генерира повече трафик за зареждане на първоначалната, отколкото дори фотографски сайтове. Замислете се! Да нямаш в 2012 г оптимизация за мобилни устройства е най-малкото срамота!

Второ- дотолкова сте жадни за импресии и Google оптимизации за показване на съдържанието, че зареждането на всяка една страница (или поне първоначалното зареждане) е свързано с неприемливо голям брой препращания (redirection), който генерира трафик и заради който сайтът Ви не върви на много устройства с Android - просто дава съобщение, че след n на брой редиректвания страницата не може. Къде е сега Google оптимизацията?

Говорите за запазване на съдържанието. Замисляли ли сте се, че ако някой прати лично съобщение си изтрие профила, въпросното съобщение вече не може да се прочете? Къде ви е сега запазването на съдържанието?

И аз не зная от колко време имам блог тук, може би 2005-та, 2006-та година да съм си направил такъв, но оттогава за мен като потребител нищо не се е променило към по-добро.

Сайтът Ви не само е тежък, но и на моменти разни функционалности спират да работят (статистиката изчезва, лагва, спира да отчита гласове, дори понякога цели блогове изчезват). Ако програмистчетата, вместо да цъкат тенис на маса в офиса, дето още не е заприличал на някой от тези на Google, колкото и да точите лиги по тях, вземат и пооптимизират това-онова, хилавото сървърче може да вземе и да тръгне, пък и потребителите може да са по-щастливи. ;)

Поздрави,
Черньо
цитирай
38. alexs - поради пожар 14 мар 2010 – Стра...
03.02.2012 20:53
поради пожар
14 мар 2010 – Страницата на портала Dir.bg не е активна повече от 24 часа
Надявам се че сте взели мерки да не се случи това със сървъра на blog.bg
Надявам се да правите сигурно Backup!
"Както споменахме по-горе, ще премахнем категориите на блоговете и ще създадем категории на постингите." - това е добре и в блогер на google е така.

Поздрави. .. и лека работа !
цитирай
39. blagovestie - Искрено, спонтанно и съвсем непринудено се забавлявах с коментарите :))
03.02.2012 21:07
Желая на всички ползотворна работа!
цитирай
40. trubadur - Ето това е - такива са много блогери, което не е нарушение!!!!
03.02.2012 21:14

- Намалете възможността блогове от един IP да не бъдат повече от три. Лично аз имам десет!


Да, но камосутров в безброй постинги и коментари, пример за диващина, ревеше като магаре, че съм имал повече от 3 блога, а Йотова надлежно ги цитираше - също пример за диващина.
Като се въведе правило за максимум 3 акаунта, тогава може да се критикува някой за брой на профили.
И друг път съм го писал - всяко наказание си има срок.
Въведете фиксиран срок за бановете, еднакъв за всички - примерно 10 дни.
цитирай
41. trubadur - Ей, булка, ако ти лепнат безкраен бан, няма да се забавляваш:))))
03.02.2012 21:16
blagovestie написа:
Желая на всички ползотворна работа!

цитирай
42. blagovestie - А може ли да направите възможно
03.02.2012 21:18
човек да може да обедини в един няколкото си налични блога след коректна идентификация, без да губи постингите и коментарите във всичките?
Мисля, че това би решило проблема на много блогъри да се установят в един-единствен профил...
цитирай
43. blagovestie - Трубадур, мисля че не е тайна и за теб, тъй като сме го обсъждали,
03.02.2012 21:21
че аз самата имам няколко профила. Не злорадствах, споко, просто отбелязах шареността на коментарите ;)
цитирай
44. djgator - Интересно
03.02.2012 21:40
Регистриран съм тук - повече от три години, мазоли ми излязоха на пръстите да пиша за нередностите и проблемите в сайта, но чуваемост почти нямаше. Това е и причината хиляди ваши потребители да напускат блога. Напоследък се наблюдава опит за подобряване на средата, но преди малко като влязох, на първа в най-популярни ТРИ от статиите са на един и същ човек!!?! Е, явно или колегата " zahariada " е най- най- популярният блогър на света, или отново има бъг в системата ви .... :)
Е, има ли пилот в самолета или пак - добрият стар робот дежури?
цитирай
45. trubadur - Именно
03.02.2012 21:52
blagovestie написа:
че аз самата имам няколко профила. Не злорадствах, споко, просто отбелязах шареността на коментарите ;)


аз посочих, че това е нещо нормално и само примитивни същества могат да се ровят кой какви никове има.
И по темата за досадниците - в момента един захариада има 3 постинга на първа, това вече е патологично бълване на постинги, което е жалко.
Защо да няма лимит един блогер само с един пост на първа?
Ужасно е това - един аватар да се мъдри 3 пъти!!!
цитирай
46. smani - Скъпи колеги спрете да критикувате ...
03.02.2012 23:22
Скъпи колеги спрете да критикувате блог бг, защото ще взема да ви намодерирам дълготрайно!!!

намодерирам си е чисто мой термин
цитирай
47. kasnaprolet9999 - Преди няколко дена ви попитах как ...
04.02.2012 00:15
Преди няколко дена ви попитах как мога да изтрия свой постинг, но не получих отговор. Оказа се, че и други блогери, които попитах намат опит в това. Има ли изобщо такава опция. За сега ползвам опцията деактивиране, но не виждам смисъл да пазя там неща, които са ненужни. Категориите на блоговете считам за ненужни, защото често пишем по различни теми в постингите и излизаме от тях.Броячът ми в статистиката всеки месец блокира на едно и също число 65 550 и не мърда до следващия месец. После изведнъж се изсипват страшно много бройки посещения и те изобщо не са свързани с последните ми постинги и се трупат върху разни много стари. Имам чувството, че изобщо не отиват към постинги към които е проявен интерес, а по някаква друга система се наместват. Много нереално ми се струва да имам 2000 посещения дневно, от които към последния ми постинг са около сто. Днес пак имам около 2000 посещения, но вижте колко малко са към последния ми постинг, това се повтаря непрекъснато и ми говори, че нещо в системата на отчитане не е в ред.
цитирай
48. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
04.02.2012 04:48
Ама много сте некдърни, честно.
Влизам в блога, разглеждам го, коментир, решавам да си кача нова статийка, за което ми отива поне час и като натисна чернова...Обновяваме базата данни... яж дебелия...
Ами да му е*а ма***та, да си публикувате стъкмистиката да се оправдаете можахте, но да пуснете статия с предупреждение- не...
Ама много сте умрели...
Смани- ще си го преместя в другия крАчол!
цитирай
49. анонимен - Смукайте ми хуя,
04.02.2012 08:56
глупаци!
цитирай
50. анонимен - Ей блогбг!!!
04.02.2012 21:42
http://prikachi.com/images/616/4354616w.jpg


Я ми кажете какво правите, когато някой използва моя снимка за аватар????
По правилата ли е? Тази светле даже ме обвинява, че съм откраднала собствената си снимка и то от лидис...някой да ми обясни как така крада себе си на снимка....снимана в къщи...лидис на гости не ми е идвала за да ме снима...????Какво правите в случай на явна кражба на снимка??? Не държа на авторски права, но някой за пореден път се прави на мен. Става дума за кражба на самоличност?:))
цитирай
51. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
05.02.2012 02:28
Не помня по- горе кой е питал защо сайта зарежда толкова трудно...
Аз да ти кажа, не знам защо, но всички сайтове на Инвестор които съм ползвал досега зареждат адски бавно- automedia.bg , investor.bg , snimka.bg , dnes.bg ...А ако в статията има повече снимков материал, недай си боже да чакаш да зареди видео... мъкааа В днес.бг специално, съм оставял над час на пауза да се зареди видео под една минута.
цитирай
52. mar44e - до SAMOTNIQT_VOIN
06.02.2012 14:14
смени си машинката;))) при мен се зареждат за секунди...
цитирай
53. joysii - Ама, моля ви, какво става пак? ...
06.02.2012 16:31
Ама ,моля ви, какво става пак?
Защо не излизам в Последни постинги?
Защо непрекъснато ме наказвате и ограничавате моята популярност?Никого не съм обидила или нагрубила. Напротив - Фрина пише глупави постинги за мен, а наказвате мен, когато й отговоря.
цитирай
54. zaw12929 - Поздравления за постинга! НО...
06.02.2012 18:44
ТОВА ЗА ОЦЕНКИТЕ, МАЛКО МИ МИРИШЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКО...
Всеки пише, както може, но има хора, които нарушават правата на другите и пишат престъпни закани :"Да линчуваме конституционните съдии..." аз ви сигнализирах, но не ми обърнахте внимание...
цитирай
55. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
06.02.2012 20:23
Марче почти съм готов да се обзаложа, че машинката ми не е по- лоша, ако не и по- добра от твоята. Проблема е в собствените им сървъри, които се тормозят много, явно, когато ги отварят от чужбина.
А и да питам ОТНОВО- кога ще се спре триенето на анонимните коментари? Не че нещо, но е много досадно да се влезеш в блога, да видиш, че имаш ново мнение, а то да липсва...
цитирай
56. ka4ak - Добър ден!
10.02.2012 14:09
http://ka4ak.blog.bg/politika/2012/02/09/predlagam-vi-vmesto-samo-da-piskame-da-napravim-neshto-zaedn.898647

Смятам,че трябва да се включите!!!:)))
цитирай
57. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
11.02.2012 05:24
Пичове, питм ви съвсем сериозно- всяка вечер ли ще обновявате базата данни и по кое време? Щот ми писна да ме преебавате редовно.
И второ- кога ще се хванете в ръце и ще решите проблема с триенето на анонимни коментари?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blogbg
Категория: Технологии
Прочетен: 2020955
Постинги: 87
Коментари: 2128
Гласове: 4885
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031