Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2023 18:33 - Крим на Древните Българи. Тайните на Градище и Царичина
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 2638 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.01.2023 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Кримският полуостров пази следите от Древнобългарската си култура и до днес. Език, Духовност, Обичаи, Традиции върху полуострова са все Български и няма как да се избяга от очевидната историческа истина.

Няма значение кой и как има политически претенции към полуострова, недрата му разкриват неговото Древнобългарско първоначалие.

Спори се за произхода на името Крим на полуострова. Според антични елински източници името на областта е Кимер.

Според мен името е Крим, както е запазено в народната памет на местното население. Античните историографи от Йоникия са известни със своето целенасочено и умишлено изопачаване на Древнобългарските географски понятия на региона.

Най-вероятно името Крим идва от българската дума „кремък“. Островът е известен от дълбока древност с находищата си от кремък. През 1924 г. изследователи откриват в местност в Крим голяма пещера, известна като Кийк-Коба и изненадващо в нея намират останките на възрастен и бебе. Учените откриват също стотици каменни инструменти, включително ножове, шила и брадви - и гравирани парчета кремък. Гравираното не е случайно – 13 нарочно издялани линии на около 35000 год.

image

Древните Българи са основателите на първата човешка цивилизация Каменната и те са познавали до съвършенство камъните и техните свойства. Кремъкът е корав камък и точно това е заложено в значението на коренната българска дума КъРъ. Кър означава земна твърд, а производни на тази дума са корав, кора, кремък, и др. Крим е полуостровът, богат на находища от кремък.

Крим е богат и на така наречените Кургани – подземни храмове, а впоследствие и гробници. Те най-вероятно са били строени от кремък или друг вид камък във формата на стъпаловидни куполи, засипвани с пръст.

Пример за такъв курган е така нареченият Кулоба в източната част на полуострова близо до Керч.

image

Кулоба е скитски курган, открит през 1830 години и показал на бял свят безценни златни съкровища с ювелирна изработка.

В древността най-умелите златари са били Дедите ни Древните Българи. Земите ни са осеяни с най-древните находки на златни украшения.

Кримският полуостров не е изключение – Древнобългарските племена, които са го населявали в древността са наричали себе си Скити, Скитащите племена. Те са били често на конете и каруците си, и именно така са заселили цяла Азия. Не с войни, не с палежи, не с вероломство, а с мир и разнасяне на висока духовност, култура, занаяти, земеделски и строителни умения.

Скитите са почитали своя Древнобългарски Бог Слънце и Неговата Майка Богиня. Едно от имената на Бог Слънце е Кълбо / Слънчевото кълбо. За Дедите ни то е било свещен символ. Затова са и нарекли Царския курган в Крим Кълбо в памет на Бога си. Постепенно Кълбо е преименувано от все същите Йоникийски историци в КулОба в желание да се скрие Българския произход на географските наименования в региона.

В кургана Кълбо са открити богати погребения на цар и царица от 4 век преди хр. Царят е бил мъж с огромна височина – близо 2 м.. Това не бива да ни изненадва, като се има предвид огромния ръст на първите човеци Древните българи.

Ювелирните златни украшения, намерени в кургана Кълбо съдържат изображения на Богинята Майка на Скитите и Нейния син. Пак според Йоникийските историци тази богиня е наричана Апа и тя е майка на Херакъл.

Всъщност оригиналното Българско име на Богинята Майка е Ба / Бабата. Ба постепенно е обеззвучено в Па / Апа. Подобно на Древнобългарската Богиня Майка Ба Скитите са изобразявали своята Богиня с крака и ръце от змии или дракони. Ба е имала за символ змията и лъвицата в Древнобългарската първа човешка духовност. Затова и Древнобългарските жрици на Богинята са танцували със змии и са яздили лъвици, както е изобразено в различни артефакти от нашите земи. Подобни изображения са намерени и върху скитското злато от кургана Кълбо. Богинята Майка държи в ръката си лъвска глава, а крайниците й са змиевидни.

image

Неин син е Бог Слънце според Древнобългарската духовност. Дедите ни са го наричали освен Кълбо, също и Богът с Колата. Те са смятали, че той кара Колата (съзвездието Колата) по небесния свод. Затова са го наричали КараКола / КараКольо. Все същите Йоникийски историци са го обеззвучили в Херакъл (Каракол).

Очевидно погребаното царско семейство са боготворели Ба и Каракольо като свои богове, както са и почитали техните жреци / жрици. Тези жреци са изобразени в многобройни сцени върху златните украшения от кургана – като лечители, свещенослужители с кукерски маски и др.

image

imageС подобни жречески изображения се отличава и една друга находка от кургана край Воронеж: тя изобразява фигура на воин, благославян от жрец владетел на изпроводяк. Интересното в тази картина от ваза е, че жрецът благославя воина, свил ръката си в знака на Бог СебАзи – три отворени пръста и два свити. 

image

Бог СебАзи е Древнобългарският Бог на СебеАза, на Човешката душа. Той е бил символизиран от Обожествяваното Слънце, тъй като Дедите ни са смятали човешката душа за вдъхната в човешкото тяло от слънчев лъч. Според Древнобългарското предание за възникването на човека, човешкото същество е родено в пещера в каменно яйце, а душата му е вдъхната от проникнал слънчев лъч. Ето защо Българските земи са осеяни с пещери утроби, в които слънчев лъч прониква по време на Зимното слънцестоене.

Освен Регионален исторически музей-Габрово, музеите в Добрич, Стара Загора, Плевен и частната колекция „Арес“ съхраняват ръце на Бог СебАз.

image

Благословията на Бога на Аза е преминала като символ на благословията и в християнството. Бог Исус често е изобразяван с ръката на СебАзи, което е още едно доказателство, че Исус е продължение на Древнобългарския Бог на Аза.

image

Името Исус произлиза от оригиналното арамейско име Аса / Аза. Постепенно дълбоката мъдрост на Божия народ Древните Българи е преиначавана в последвалите световни религии, но не е заличена, въпреки опитите.

Курганът Кълбо не е проучен в дълбочина. Както и при нашите държавни проучвания в местностите Градище и Царичина, винаги са се намесвали външни на местното население сили, които са прекратявали разкопките.

Очевидно недрата на българските земи крият ценни артефакти на голяма дълбочина – колкото е по-дълбоко находището, толкова е по-древно. Затова и надълбоко не ни се разрешава да копаем.

Преди години в местността Градище в Странджа планина започнаха да търсят, но бяха спрени с поредица от странни смърти на отговорните за разкопките лица, а изкопаното затрупано наново. Със съвременните радари независими изследователи откриват симетричен метален предмет на голяма дълбочина. В същото време, на скалите пред пещерата на Градище в определен ден от годината се наблюдават странни древни светещи фигури на двама мъже – единият е прав и с едната си ръка сочи именно към кълбо. Може би именно такова златно кълбо лежи в недрата на пещерата на Градище и то е симетричният предмет от радарите. Заедно с каменен саркофаг.

Още повече, че такова кълбо, според поверителния разказ на моя позната журналистка от БНТ, е изкопано и на Царичина, заедно със златен орел. Златното кълбо е било силно намагнетизирано, според нейните думи. Разбира се, нищо от това не се изнесе публично, а обектът беше бетониран, за всеки случай.

Според мен и Курганът Кълбо на Крим, и Градище, и Царичина са подземни Древнобългарски храмове на Богинята Майка и Нейния Син Бог Слънце. Подобно на Древнобългарските пирамиди от платото Гиза в днешен Египет, тези храмове са строени от Дедите ни Великаните с помощта на техните отлични сетива и познания за геомагнетизма, слънцегреенето, греенето на луната, природните цикли. Саркофазите в тези подземни храмове, по чието подобие са построени и пирамидите в Египет, не са погребални. Те са гранитни, за да улавят със своята кристална структура геомагнитното лечителско излъчване и да лекуват огромните тела на Дедите ни, които са страдали от повишаващата се гравитация.

Именно такива подземни храмове, изкопани под скалисти масиви, са и Градище, и Царичина, и Кримското Кълбо. Според мен тепетата в Пловдив са именно такива подземни храмове. Още повече, че те са точният праобраз, по който са строени пирамидите на платото Гиза.

Забраната да бъдат проучени в дълбочина докрай е поради страха, че ще се отвори земята и ще се види кои сме ние Българите.

Отне ми години на себеразвитие и себепознание, за да разбера няколко простички истини за моя Българския народ:

1. Българите са най-древният човешки род, възникнал в пещерите на Балкана като Божие творение.

2. Българите са Божи народ и Деца на Богинята Бабата, създателката.

3. Българската душа е Слънчева и е вдъхната в човешкото тяло от Слънчев лъч.

4. Българите са създателите на човешката реч и Българският език е най-древният на земята.

5. Българите са родителите на всички хора по земята по всички континенти по Божията воля.

6. Българите са унищожавани постоянно и морално, и физически, и духовно от свои предатели и чужди врагове, защото са Божият народ и оригиналът на човека.

7. Българите са благ народ и народът без нито една завоевателна война в човешката история.

8. Българите имат Духовната задача да запазят Човешката същност и Живота на планетата ни.

И те го правят - без войски, без идеологии, без претенции, без заробване - те го правят като пример за съществуване - кротко, скромно, въпреки всичко.

Българите са Народът на Бабата Богиня и животът им е закрилен.

 

-      https://www.youtube.com/watch?v=M3OL6Swh9GE&t=467s

-      https://www.youtube.com/watch?v=6Z_UR7OXsLU&t=454s

-       Алия Ошо




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016489
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031